: Te silniki mają już swoich fanów. Dynamiczny i bardzo niezawodny, a przy tym nie żre dużo paliwa.
: Rozszczelnił się dach na łączeniu blach ale trudno mi powiedzieć czy to była wada modelu czy jakichś zdarzeń eksploatacyjnych - koszt naprawy 500zł.
: Wyciek płyny chłodniczego przez uszczelkę pod głowicą - koszt 350zł.
Generalnie samochód oceniam bardzo dobrze. Przez 6 lat eksploatacji nigdy mnie nie unieruchomił. Podzespoły mechaniczne - silnik, zawieszenie - bardzo solidne. Koszty napraw bardzo niskie.
Prosty, solidny wóz, ale jak na ten rocznik nieźle wyposażony.
Jedynym mankamentem w tych modelach jest korozja - dotyczy progów i tylnych nadkoli.
To chyba najmocniejszy punkt tego samochodu. Bardzo solidna jednostka. Głowicę można przegrzać i nic się nie stanie. Rozrząd też się może posypać bo silnik jest bezkolizyjny. Dynamika i kultura pracy dobra. Z usterek zaliczyłem jedynie wymianę uszczelki pod głowicą z uwagi na wyciekający płyn chłodniczy - koszt 350zł.
Przy redukcji na jedynkę lub dwójkę, szczególnie na zimnym silniku, trochę haczy, ale nic nie zgrzyta. Poza tym bez zarzutu.
Standardowy więc i prowadzenie standardowe. Bez problemów ale też bez rewelacji. Za to niezawodny, naprawy nie są częste ani kosztowne.
Krótko - bardzo dobra, jak na starszy samochód przystało.
Fotele kubełkowe bardzo wygodne.
Przy nawiewie ustawionym np. na nogi i szybę, trochę dmucha także ze środkowych nawiewów. W zimie to troszkę przeszkadza ale to drobiazg.
Jak na tę klasę bardzo dobrze. Bagażnik pojemny i prosty, podłoga równa.
Zużycie paliwa jak na benzyniaka przeciętne. Ceny napraw bardzo niskie.
Brak styku żarówek z tyłu, spalony rezystor dmuchawy nawiewu, wycieki płynu chłodniczego, padnięty termostat, rozłączony moduł zamka centralnego, skorodowane tłumiki.
Większość takich usterek można samemu naprawić, przy bardzo niskich kosztach. Żadna z usterek nie unieruchomiła samochodu.
Podzespoły mechaniczne bardzo solidne. Silnik wysoce bezawaryjny, układ jezdny nie psuje się nader często. Samochód nigdy mnie nie unieruchomił.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 Si 100KM 74kW