Ocena kierowcy - Opel Astra F Kombi

Rok produkcji 1996
Opel Astra F Kombi 1.4 i 16V 90KM 66kW 1996-1999 - Oceń swoje auto
Silnik : wytrzymalosc oplowskiego motoru ponad 600 tys to juz duzo
Karoseria : troche rdzy ale na 14 letnie autko bez tragedi
wspaniale autko pakowne rodzinne szybke i nie jest nudne ma swoj charakter i przedwszystkim przywiazalem sie do niego zrobilem nim juz ponad 150 tys i autko nigdy mnie nie zawiodlo jajemu wymienialem oleje i filtry ioraz dopieszczalem je czesto myjac recznie polerujac a one sie odwdzieczylo:) jest wierne jak piesek hehe:)
po takim przebiegu silnik nie bedzie cichy ale elastycznosci mu nie brak:)
przebieg zrobil swoje i skrzynia sie zuzyla w jakims stopniu oczywiscie to juz druga skrzynia poniewaz pierwsza zblokowala po wypadku
daje rade
znakomita nie jeden nowy samochod ma gorsza widocznosc na boki w przod i tyl
przyciskow nie jest duzo wszystko pod reka deska jest nawet ladna napewno ladniejsza niz w glofach 3
ogrzewanie jak auto bylo nowe bylo wystarczajace teraz przy wiekszych mrozach marzna nogi rece w miare
z przodu miejsca jest pod dostatkiem nawet dla wiekszych osob ja mam 186 cm wzrostu i jezdze komfortowo z tylu jest mniej miesca na nogi bo pasazerowie wbijaja mi kolana w plecy ale siedzisko jest za to bardzo wygodne niem eczy nawet w dluzszych podrozach
stare autko i wyciszenie nie za dobre ale bywaja gorsze cos tam trzeszczy puka ale polskie drogi zrobily swoje wypadek tez wplynal na sztywnosc karoserii
ekonomika jest na dobrym poziomie spalanie nawet potrafi cieszyc i zaskoczyc jak autko ma dobry dzien ja to nazywam humorkami to da sie zejsc ponizej 7 ltr auto zwawo przspiesza wrecz rwie do przodu a czasem cos go zaboli i traci verwę
ojcec kupil je nowe w salonie opla za ponad 55 tys bo jest to wersja GL czyli wspomaganie kierownicy alarm centralny zamek bez klimy niestety na tamte czasy bylo to juz wyzsze troche wyposazenie wiec nie jest zle jakosc no sam przebieg o sobie swiadczy gdybym mial kupic jeszcze raz takie autko zrobilbym to bez wachania szkoda ze juz nier produkuja takich autek:(
cos trzeszczy ciezko zapala ale ogolnie jest ok oby tak dalej :0
brak powaznych usterek chyba ze wliczyc w to problemy z odpalanie ktore sa wnerwiacjace ale idzie sie przyzwyczaic:)

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 16V 90KM 66kW [l/100km]

7,2