Ogólnie jestem zadowolony, gdybym dbał o samochód i nie żałował kasy na regulację np. instalacji LPG i konserwacje lakieru itp, wystawiłbym ocenę 5 plus
Troche jest zamulony na wszystkich biegach, 75 KM to trochę za mało
W daewoo tico było znacznie lepiej, a w furzch porównywalnych z astrą o niebo lepiej - być może potrzeba coś podregulować?
Nieżle trzyma się drogi na zakrętach, ale na koleinach by mogło być lepiej
wszystko ok, tylko problem z parowaniem przedniej szyby, zwłaszcza w zimie , deszczu i z kompletem pasażerów na pokładzie, lusterka duże
bardzo dobrze, bo wszystko klasycznie jest tam, gdzie być powinno, czyli pod ręką
wentylacja pracuje bardzo głośno, na 3 i 4 zakresie całkiem tragicznie, ogrzewanie w zimie przy dużym mrozie działa bardzo wolno, zyby parują niemiłosiernie, środkowe wyloty powietrza dmuchają zimnym powietrze przy ustawieniu na gorące. Miałem malucha i tico - tam było znacznie lepiej, mimo, że mniejsza buda, to szyba przednia nie parowała tak strzaszliwie
bardzo bużo miejsca z każdej strony, z tyłu też - jak w merolu 190, Audi A4 lub 0ctawii
od prędkości 130 km/h jest głośno, na wolnych obrotach silnika raczej nie słychać, przy 160 km/h nie słychać radia mimo, że na full i nie słychać własnych myśli, o rozmowie z pasażermai można zapomnieć
Relacja dobra, samochód godny polecenia, ale trzeba uważać na wczesne ogniska korozji - I TYM SIĘ ZAJĄĆ OD RĘKI ! - bo jak minie zima , to już będzie po balu i element np. drzwi do wymiany.
mam astrę 8 letnią, po przejściach, w zasadzie nie narzekam, kilka usterek z mojej winy, za mało dbam o samochód i to się potem mści
prawie 2 lata użytkowania i 35 tysięcy przebiegu i nic sie nie stało takiego żeby stanąć w lesie czy w polu. Pomijam sprawę zużytego akumulatora i odpalania na mrozie /- 35 stopni /
Koroduje mi straszliwie jak na 8-latka , ale jak wspomniałem samochód po przejściach
- zużycie paliwa dla silnika 1.7 TD 82KM 60kW