kalsyczny sedan z wszystkimi jego zaletami, a z tym silnikiem powoduje ze nie trzeba się wlec (nawet mając komplet osób) a przy tym spalania na poziomie silników 1,6. Polecam każdemu. Jedyne co może przysparzać problemów to oplowskie rdzawki- ale u mnie akurat ten problem się nie pojawił
wprawdzie 90 koników, ale moc zaczyna się czuć od 3 ts obrotów, poniżej jeździ normalnie - ale za to mało pali. elastyczności zdecdowanie jej nie brakuje na IV przy 1800 obrotów prędkość 60/x na piątce przy 2 tys jest już 90km/h - i jak to ma duzo palić....?:)
jak na opla bardzo przyzwoicie - nic nie haczy, nie zgrzyta - jest dobrze.
mam sedana więc komfort jazdy w porządku, bardzo wywazone autko - niby z zewnątrz nie duże, a prowadzi się stabilnie i bardzo ok. Zwłąszcza jak wymieniłem amorki z przodu to nie ma się do czego przyczepić. Dodatkow mam koła 14, więc nie szura brzuchem po zimi i nasze drogi jest więcej niż dobrze
sedan - ale za szybą dużo tego tyłka nie ma. Bardzo szybko można wyczuć gdzie się kończy a gdzie zaczyna.
jest super - wszystko pod ręką. Pod tym względem opel daje rade
parowanie szyb niestety przeszkadza.. w moim przypadku mniej -> klima+ obieg zamknięty radzą sobie z zaprowanie sprawnie i szybko. Jeśli chodzi o ogrzewanie to trochę to trwa, ale 5km jazdy i jest cieplutko
niewielka z zewnątrz, za to w środku nikt nie cierpi;) ja mam 194 cm pozycja za kierownica wygodna, a i pasażer średniego wzrostu za mną nie obija mnie kolanami po plecach. Auto pdo tym względem przemyślane. No i bagaznik chyba z 500l do tego sprawia że na wakacje jest jak znalazł.
silnika nie słychać, za to szumia uszczeli w drzwiach - ponoć typowe...można się przyzwyczaić - albo podgłośnić radyjko;))
jak na ta pojemnosć miłe zaksoczenie - spokojnie do 7,5-8 l a miescie, w trasie nawet 6,5 przy 110km/h.
za autko dałem 6500, przestrzeni mnóstwo, w eksploatacji tanie, jeżdzi fajnie, zaprokowac da się rpawie wszędzie, wspomaganie, klima, wygodnie , szybko.. czego chcieć więcej??:))
centralny zamek w drzwiach po prawej stronie przestał działac - ale drobnostka - w przednich okazało się że był do czyszczenia styk, w tylych prawych po prostu obsunąl się przewód
niwiele - wymieniłem tłumik końcowy i amortyzatroy z przodu(ale o raczej eksploatacja niż awaria)
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 90KM 66kW