Już planuję, że następnum moim samochodem będzie Astra G ale montowana nie w Polsce (wyposażenie).Silnik 75KM nie preferuja samochodu do grona ścigaczy, ale do normalnej jazdy jest OK.zaskoczyło mnie wykończenie wnętrza-bardzo przyjemne, nie kanciaste jak w Golfie lub innych niemickich markach. Bardziej podchodzi pod Francuza.
Czasem trzeba szukać jedynki ale podobno Ten Typ Tak Ma.
Po przebiegu 150000 km wymieniłem sworznie wahaczy i tulejki metalowo-gumowe, do tej pory były oryginalne, więc nie wiem czy to świadczy o dobrej jakości oryginalnych części czy o fatalnej jakości naszych dróg.
Jest to model 95 więc lusterka są podobno poprawione.
Minusem jest brak kontrolki świateł mijania i przeciwmgielnych przednichna tablicy.Kontrolka świateł przeciwmgielnych jes na wyłączniku ale zasłania ją koło kierownicy.
Przy odpowiednim ustawieniu nawiewów i prędkości pracy dmuchawy nie ma problemu z parowaniem szyb. Ogrzewanie tylnej szyby bardzo skuteczne.Na upalne lato polecam wersje z klimą.
Dla czteroosobowej rodziny bez zarzutów.
Oceniam wysoko, ale zaznaczm, że kilka ładnych lat jeździłem maluchem więc ta wysoka ocena może wynikać z moich poprzednich "doświadczeń".
Jak na taki nie najmłodszy motor spodziewałem się czegoś gorszego.
Wyłącznik świateł awaryjnych (ale jak wcześniej wspominałem TTTM, chwilowe problemy z immobilajzerem przy niskiej temperaturze -20, przycinający się zamek przy ryglowaniu(pomogło WD-40).
Jeszcze mnie Astrolot nie zaskoczył.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 75KM 55kW