!!!!!!MASAKRA!!!!!!!!- ludzie nie kupujcie tych samochodów, uczcie się na błędach innych! To auto to pasmo klęsk. Kupiłem rok temu niby zadbany egzemplarz, prosto z Holandii, prawie bez rdzy, środek jak z salonu, przebieg (udokumentowany) 144000. Po zakupie zrobiłem paseczki, olej itp. Pierwsze 10tys km prawie ideał, potem się zaczeło. Nie pamiętam ile razy stanąłem już na trasie. Silnik skrzynia i zawieszenie są ok a poza tym pada wszystko. Generalnie cała elektryka, alternator, komp sterujący, wydech, rdzewieje w oczach... Wpakowałem już więcej kasy niż za nią dałem, szkoda słów...
Niewątpliwie najmocniejsza strona auta, dobra kultura, niewysilony. Choć moc 75 km przy 1.6 może dziś wydawać się śmieszna. Jednostka z pewnością bardziej godna polecenia niż 1.4 (wytrzymalsza). Wbrew pozorom elastyczność i ogólnie osiągi ok.
Trochę haczy 1 ale na tle innych egzemplarzy nie mogę narzekać. Dobrze dobrana długość biegów.
Dużo lepszy niż np. w golfie 2 a nawet 3. Udany kompromis na polskie drogi.
Normalna(pomijając parowanie szyb)
Jak na te lata jest ok.
Masakra. Ciągłe problemy z parowaniem szyb, do tego stopnia że lewa ręka na kierownicy a prawa macha ścierką bez przerwy. Pomogło dopiero lekkie przerobienie obudowy filtra żeby go nie zalewało. Wiem że to nie tylko mój problem.
Z przodu 5, gorzej z tyłu. Jak na klasę i lata bagażnik rewelacja.
Ja słucham radia więc trudno powiedzieć :-)))
Pali nie tak znowu dużo ale co z tego? Trzy razy tyle idzie w części.
Mimo niskiej ceny się nie opłaca bo ciągle się ładuje, lepiej dać dwa albo trzy razy tyle i mieć spokój
Masakra, moge wymieniać bez końca: spryskiwacze, wycieraczki tył, ogrzewanie, światła stopu, oświetlenie wew, alternator- ogólnie cała elektryka.
Komp sterujący silnikim, nowy alternator
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 75KM 55kW