Ocena kierowcy - Opel Astra F Hatchback

pablo85, 15 lat temu
Silnik 1.6 i 75KM 55kW
Rok produkcji 1997
Opel Astra F Hatchback 1.6 i 75KM 55kW 1996-1998 - Oceń swoje auto
autko mam od dwoch lat, glownie jezdzi nim mama bo ja mam swoj samochod, ale czasem pozyzczam od niej asterke, mam wersje dosyc bogato wyposazona bo jest elektryczny szyberdach, 2 poduchy, halogeny, klima, elektrycznie wysuwana antena od radia itd, na to autko nie mozna narzekac pod wzgledem mechanicznym bo naprawde psuje sie tylko od swieta, moglby miec troche mocniejszy silnik po przy wyprzedzaniu troche sie zbiera szczegolnie z kompletem osob, bagaznik sredni, na wczasy z cala rodzina raczej za maly, blachy ogolnie w oplach leca ale u mnie jeszcze korozji nie widac chociaz nie wiem czy poprzedni wlasciciel nic nie robil ale to akurat drobiazg bo jak sie wczesnie zrobi to pare groszy bedzie kosztowac, ogolnie to moj drugi opel, wczesniej byla vectra z 1991 r i tez bylem z niej zadowolony, oplem to takie samochody dla mas, jak chcesz samochod w miare tani, srednio wyposazony ktory raczej cie nie zawiedzie wybierz opla, duzo ludzi je wybralo bo jezdzi ich bardzo duzo, nie ma szans zeby sie przejsc ulica i nie zobaczyc astry :)
troche zbyt mala moc, przydaloby sie troszke wiecej konikow, ale ogolnie jest ok
jedynka czasami topornie wchodzi szczegolnie gdy auto sie toczy nawet minimalnie
autko troszke czasu sie nagrzewa zima, dodatkowo nie dziala 1 i 2 bieg nawiewu
z przestronnoscia nie jest zle, chociaz jak dla mnie troszke malo miejsca ale mama jezdzi i nie narzeka, takze zalezy jak kto zbudowany:)
autko jak sie mu cisnie to potrafi nawet i ok 10 litrow spalic, ogolnie 7 l na sto w cyklu mieszanym

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 75KM 55kW [l/100km]

7,8