Ogólnie rewelacyjny samochód, przez 11lat jest niezawodny,tylko wymiany eksploatacyjne oleju, filtrów itp, do tej pory jeżdżę na fabrycznych tłumikach.Slady korozji przy wlewie paliwa i w lewych przednich drzwiach ponad zamkiem w miejscu przejścia drzwi w słupek od szyby. Jest to chyba wada konstrukcyjna bo widziałem ją w innych Astrach, a powstaje chyba w wyniku słabej konstrukcji słupka przy trzaskaniu drzwiami,poza tym jeden mały pęcherzyk na tylnych drzwiach prz samej szybie.Poza tym samochódOK
Super, 120tys. km bez najmniejszych problemów, w porównaniu z obecnymi konstrukcjami może ciut przygłośny
haczenie przy wstecznym i niezbyt precyzyjne wybieranie biegów
Twardy ale bezawaryjny,po 40tys. wymieniane amortyzatory z przodu, a po 80tys. z przodu i z tyłu i to wszystko
Nie jest to Omega ale osoby do 180cm nie powinny narzekać
W nowszych konstrukcjach bez porównania lepsze
W mieście nawet w okresie zimowym nie przekroczyłem 9,5l, atrasę 800km zrobiłem na 44l(fakt nie przekraczałem110km/h)
rewelacja szkoda,że nie produkują choć ostatnie modele produkowane w Polsce to już nie ta jakość, szczególnie pod względem zabezpieczenia antykorozyjnego
Zepsuty włącznik świateł awaryjnych, zużyte ograniczniki w drzwiach,woda dostająca się do środka pojazdu w wyniku nie zgrzania w fabryce odpowiednich elementów,naprawione na gwarancji w ASO-skutecznie
Nie miały miejsca
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 Si 82KM 60kW