Brak jakichkolwiek zastrzeżeń, mając na uwadze tylko 60 KM. Jeśli jeździ się spokojnie to od silnika otrzymuje się to, na co go naprawdę stać. Najlepiej pracuje jesli się już dobrze rozgrzeje.
Biegi są dobrze zestrojone, wchodzą bez problemów. Czasami jedynka wchodzi z pewnym oporem, dlatego zamierzam wymienić smar na nowy - może pomoże.
Jeżdżę dużo służbowymi nowymi Toyotami (Avensis, Corolla, Hiaca) i w porównaniu z nimi wcale Astra nie wypada gorzej, a nawet lepiej. Trzyma się drogi, po puszczeniu kierownicy długo utrzymuje zadany kierunek. Po prostu brak zastrzeżeń.
Widoczność dobra w każdym kierunku. Jedynie występuje problem z parowaniem tylnich bocznych szyb w czasie wycieczek w deszczu...
Trudno tu o opinię. Co kto lubi. Ja się przyzwyczaiłem nawet do dźwigienki wycieraczek, które załącza się, w przeciwieństwie do wszystkich normalnych samochodów - w górę ! :)
Ogrzewanie w porządku, wentylacja trochę gorzej - parujące szybki (pomaga wymiana co roku lub częściej filtra przeciwpyłkowego)
Dałem 5 gwiazdek z uwagi na dużo miejsca dla kierowcy na nogi ! Nawet w samochodach wyzszych klas, np. Toyota Avensis - jest dużo mniej miejsca na nogi kierowcy (kierowcy o wzroście ok. 190 cm) Z tyłu też nie najgorzej, ale naprawdę - miejsce na nogi z przodu zasługuje na ocenę bardzo dobrą.
jak na ośmiolatka - nie mam zastrzeżeń. Szum opon jest większy niż hałas z silnika.
Polecam założenie magnetyzera MULTIMAG - na przewód paliwa i powietrza. Spalanie spadło znacząco. Zimą, przy mrozach, w mieście spala ok. 9 litrów, za to latem na trasie 5,3 l/100 km
Po wejściu do Unii ceny spadły znacznie, więc taki jak mój, chociaż go kupiłem za 18 tys. - obecnie kosztuje prawie 4 tysiące mniej - dlatego tymbardziej polecam.
Z drobiazgów wymienić mogę jedynie przepaloną żarówkę świateł mijania oraz żarówę w bagażniku... Więcej usterek nie pamiętam :))
Można na niego liczyć. Chociaż jeżdżę nim dopiero okrągły rok - nie zawiódł mnie nigdy.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 60KM 44kW