Ocena kierowcy - Opel Astra F Hatchback

Młody91, 14 lat temu
Silnik 1.4 i 60KM 44kW
Rok produkcji 1992
Opel Astra F Hatchback 1.4 i 60KM 44kW 1991-2002 - Oceń swoje auto
Silnik : moja jednostka przy dość dużym użytkowaniu nie odmawia posłuszeństwa,jeżdźe niecały rok dpioiero ale jak narazie 0 problemów...autko zadbane wiec moze to jest źródłem bezawaryjności
jeśli ktoś szuka taniego,z dobrą stylistyką i wnętrzem autka noi przede wszystkim taniego w eksploatacji to dobrze trafił,części tanie,mało pali
nie ma pod maską v6 ale daje rade,dzięki mniejszej mocy wykrzesanej z tego silnika jest bardziej niezawodny od np jednostek 16v,gorzej z większą ilością pasażerów
jak to w oplu,ciężko wchodzą biegi,ale po wyregulowaniu luzów drążka dużo lepiej
wszystkie przyciski na swoim miejscu,chociaż przy zakupie szukałem przycisku podgrzewania szyby tylnej hehe,podobnie z oświetleniem kabiny bez otwarcia drzwi,świetna deska centralna lekko skierowana ku kierowcy:prawie jak w bmw ;]
ogrzewanie działa dobrze,szybko wieje gorącem przez szybkie nagrzewanie się silnika(lpg),gorzej jak popada to szyby parują przez wilgoć z filtra przeciwpyłkowego
z przodu jak najbardziej ok z tyłu trochę gorzej,krótka deska daje dużo przestrzeni
na mieście bierze ok 11 litrów lpg,instalacja 1gen=24,64/100km(przy cenie 2,24 gaz)taniutko ;p naprawy spokojnie można wykonywać samemu nie jest to skomplikowany wóz,można zasięgać sie literatury lub for tematycznych,jak sie dba o autko to odpłaca sie bezawaryjnością,oczywiście nie możemy zapominać o częściach eksploatacyjnych ;]
naprawde jak sie trafi na dobry egzemplarz to można być zadowolonym,ja za swoją dałem 2,500zł to tyle prawie co za dobry rower,śmieszne pieniądze,dupe wozi noi taniocha ;]rocznik 1992 ^^
brak

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 60KM 44kW [l/100km]