: Głośniki!!!!!!!!! Nie wiem jak to mozliwe w wersji z najuboższym wypozażeniem jest i ch aż 6!! i grają czysto i głośno
Silnik słaby głośny ale dośc oszczędny. Zawieszenie komfortowe i niezawodne jednak prymitywne przy energicznej jezdzie samochód jest bardzo podsterowny a po zapakowaniu 4 osob do środka zarzucac tyłem. Dobry do miasta
Mimo niewielkiej wagi samochodu silnik jest stanowczo za słaby. Słowo osiągi brzmi w tym przypadku conajmniej śmiesznie. Do tego mam instalacje gazową która odbiera ostatnie resztki temteramentu astrze aczkolwiek jest bardzo niezawodna. Hałaśliwy przy wyższych obrotach, powyżej 140km/h w kabinie czuje sie podobnie jak na tylnych siedzeniach starego jelcza!! Na każde 10 tysiecy km nalezy uzbroic sie w 5 litrowy baniaczek oleju. Mimo iż nie pojawiaja sie wycieki to itak żre olej na potęge!!!
Bardzo dobrze zestrojona, jak na swój wiek dosc precyzyjna. Wymagała odemnie jedynie regulacji gdyz pojawił sie problem z wrzucaniem jedynki i dwójki. Nie wymagało to jednak zadnych nakładów finansowych.
Udało mi sie pojechac Astrą 190 km/h!!! Gdyby silnik był mocniejszy to mysle ze z ta skrzynia nawet 210 mozna poleciec :D
Proste, prymitywne zawieszenie, ale za to bardzo komfortowe, i nie wymagające czestych napraw.
Jednak niema nic za darmo!! Ceną za komfort i niskie koszty eksploatacji zawieszenia jest niezwykle ospały układ kierowniczy oraz katastrofalna podsterownośc w zakretach. Do tego wszystkiego przechyla sie na boki jak karawan!!
Bez zarzutu z kazdej strony wszystko widac :D
Jasne i czytelne zegary wszystkie pokrętła pod ręką. Jedynym minusem jest regulacja siedzeń która wymaga sporego wygimnastykowania
Ogrzewanie zasługuje na słowa uznania. W zimie wystarczy dosłownie kilka minut zeby w samochodzie było ciepło. Z drugiej strony sporym problemem jest natomiast parowanie szyb. Pasażerów najlepiej wypozażyc w chusteczki lub gąbki gdyz podczas wyprawy z \"kompletem widzów\" parowanie jest nie do opanowania!!
Z przodu miejsca pod dostatkiem dla kierowcy i pasażera. Z tyłu gorzej aczkolwiek nie jest to limuzyna wiec swoje zadanie spełnia doskonale. Godny uwagi jest równiez duży bagażnik
Po 12 latach od wyjazdu z fabryki kazdy element wypozażenia trzeszczy i skrzypi. Plastiki są tandetne i marnie przymocowane. Podczas pokonywania progów zwalniających mam wrazenie ze wszystko sie rozpadnie. Jedynym sposobem na pokonanie tego problemu jest głosna muzyka
Do najbardziej ekonomicznych nie nalezy! 10 litrów gazu to minimum aczkolwiek o osiagach mozemy zapomniec nawet na benzynie wiec warto zainwestowac w gaz.
Przeciętny
Drobiazgi psują sie nagminnie. Zaróweczki linki od podnoszenia siedzeń. ostatnio same właczaja mi sie światła drogowe.
Ogólnie samochód mimo wielu wad jest dosc niezawodny. jedyną powazną usterką jaka mnie spotkała była awaria alternatora która kosztowała wraz z lawetą 500 zł. Wiecej usterek mi sie nie przytrafiło
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 60KM 44kW