: Duży komfort jazdy, potęzny bagażnik, i fantastyczny silnik C20NE. Swoją drogą to bardzo niepozorne auto:)
Świetne auto w trasy i na miasto. Nic się z nim nie dzieje. Niezniszczalny i ekonomiczny silnik - moim zdaniem nie ma sensu zakładać LPG. Duża ilość miejsca w środku a bagażnik jest przepotężny. No i najważniejsze - jak przypadło na klasyczny kabriolet - jest piękny:)
2.0 8V C20NE 115KM 170Nm
Niskie średnie spalanie ok 8l/100km świetne przyspieszenie i elastyczność, Moment obrotowy robi swoje. Potrafi dać sobie rade z dużo mocniejszymi autami. Cholernie trwały:)
Bardzo przyjemna i wygodna w pracy.
Jak na typowo oplowskie \"kanapowe\" zawieszenie świetnie się trzyma drogi, ostre zakręty jej nie straszne:)
Z przodu super, na boczne lusterka patrzy się przez małe trójkątne szybki jakby rodem z maluszka ale da się przyzwyczaić. Patrzenie do tyłu przy zamkniętym dachu fatalne.
Wszystko na miejscu bez zbędnych psujących się fajerwerków.
Jak na cabrio REWELACJA !!! Duża moc dmuchawy, świetne ogrzewanie, na zime świetna sprawa
Nikt nie narzeka bardzo wygodne przednie fotele, dobrze wyprofilowane, no i ta kanapa - poprostu bajka:)
Gdybym kiedyś nie zgubił maty z pod maski było by ciszej ale i tak jest bardzo przyjemnie.
Moja Bertonka przy mojej jeździe pali więcej w trasie niż w mieście ale tylko gdy diabeł we mnie wstąpi. Jak na tą pojemność naprawde niedużo pali ok 8l. Ceny części naprawdę nie drogie. Za kompletny rozrząd ( pasek, rolka, pompa) zapłaciłem ok 400 zł na najlepszych częściach. Amortyzatory są w różnych cenach więc tu nie będę się rozpisywał. Rok temu byłem zmuszony wymienić dach, więc musiałem wyjąć z portfela ok 1700 zł + koszta paliwa z wawy do Lublina. Świetny punkt od tego typu rzeczy - Lublin, Al. Spółdzielczości pracy.
Pozatym że od czasu do czasu trzeba wymienić jakąś żarówkę to nic się nie dzieje
I o czym ja mam tu pisać?? Jak na 94 r i ponad 280 tys przebigu to nic.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 115KM 85kW