Świetny, szczególnie na te lata samochód , szczególnie w tej klasie aut. Niezniszczalny, bardzo solidny. Wygodny. No nie najlepsze, pękajace plastiki na desce rozdzielczej, ale to i lata, parkowanie w słońcu pod chmurka i na najciezszych mrozach. Niezłe blachy. Gigantyczny bagażnik. Po ogromnym przebiegu jdynymi w zasadzie kosztami są koszty eksploatacyjne (olej filtry, szczeki i bebny, rzadko żarówka, płyny, opony, sworzeń, amortyzatory. Pasek rozrządu
ujdzie, ekonomiczny, troche za słaby, ale to może wina przebiegu
świetna do spokojnej relaksowej jazdy na długie dystanse, ale i w mieście świetnie sie spisuje
solidna niemiecka robota
troche za gorąco w słoneczne dni
trudno znależć fure tej klasy o lepszych parametrach
po tak gigantycznym przebiegu ciszej jak w nowym polonecie (na 3, 4 i 5-tym biegu ( a to silnik diesla). No może > 120 km/godz troszku mruczy, al to miłe brzmienie.
Rewelacja , szczególnie na trasie. Osiągałem przy spokojnej jeździe na "kropelce" zużycia < 3,5 l/100km oczywiście na trasie, przeważnie 5-ty bieg, niskie obroty (75 -90 km/godz). Miasto , krótkie odcinki 7-7,5 l/100
W aucie o przebiegu 600tys km jadąc z rodzina nad morze (>700 km) , sprawdzam ojej (prawie nie bierze nic), dolewam ewentualnie płyn chłodzacy, do spryskiwacza, pakuje 150kg bagażu do ogromnego bagażnika, robię kawę, tankuję i w drogę. Nic nigdy w drodze nie zepsuło mi się ( a osobieście zrobiłem w nim ok 200 tys km), przeważnie w mieście. No nie, raz cos zepsuło mi się w wycieraczkach, ale to normalne po tylu latach pracy. omógł POXIPOL. Na 4 już lata. I raz pekła mi jedna gumka potrzymujaca wydech
NIC !!! (odpukać jak ktoś w to wierzy)
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 D 54KM 40kW