Oceny Opel Ascona C Sedan 1.6 S 90KM 66kW 1981-1986

Uciążliwe usterki

Najnowsze oceny Opel Ascona C Sedan 1.6 S 90KM 66kW 1981-1986

~Henryk, "herys1@poczta.interia.pl"
Sedan 1.6 S 90KM 66kW
Jak to Niemcy sami określają, auto niezniszczalne . Jeszcze jak trafić dobry egzemparz... . Mocne, grube blachy, jak dbać, dlugo wytrzymaja, choć nie są cynkowane i zaczyna mi rdza dokuczać. Teraz już takich aut nie produkują, bo za długo jeżdzą. Niedawno jeszcze na autostradzie załadowana po korek przekroczyła mi 155 (prędkość max. 141 na IV biegu). Jednak juz nie ryzykuję, bo stare dobre są skrzypce i wino. Ale ci Niemcy potrafia robić...
~broda-65@.o2.pl
Sedan 1.6 S 90KM 66kW
moja oplica ? co mogę oniej powiedzieć , opel ascona coupe sportmoc116koni zwiewna jak piurko nawet nie myślę że gdieś nie dojadę ufam jej po ok 2latach jazdy nią ponad 40000 km zawsze wsiadam do niej z radością wręcz wyszukuję sobie cel żeby trochę pojeździć tania w utrzymniu zajebista w prowadzeniu nisko awaryjna choć wymagająca pierwsze dni dla mnie były koszmarem wymaga precyzyjnego operowania gazem isprzęgłem bo szarpie, żal że ich nie...
4,4
~Marcin
Sedan 1.6 S 90KM 66kW
Ciezko powiedziec cokolwiek zlego jezeli chodzi o niezawodnosc silnika. Wystarczy regularnie wymieniac oleje filtry i plyny a odwdzieczy sie wam niezawodnoscia. Tak samo jest z zawieszeniem lecz blacharka to pieta achillesowa. Tyl auta od środkowych slupkow lubi sie posypac. Ale ogolnie 4+
~GG 5980493 SADEK
Sedan 1.6 S 90KM 66kW
jezdze tym samochodem ponad 2 lata i nigdy autko nie odmowilo posluszenstwa. Blachy sie troche posypaly ale wlasnymi silami i tanim kosztem dalo sie pospawac. moja Ascona jest moja prawa reka bo wiem ze kiedy jest potrzebna zawsze mozna na nia liczyc
3,8
~poprzedni właściciel
Sedan 1.6 S 90KM 66kW
autko bardzo fajne, dobrze się nim jeździło, spora moc silnika dawała pewność na drodze w czasie wyprzedzania. szkoda że już go sprzedałem ale był już stary i zaczynał być awaryjny po 18latach eksploatacji.
3,9
~koper-ski@wp.pl
Sedan 1.6 S 90KM 66kW
nigdy nie chciałem opla , jezdziłem audi, ale po paru miesi ącach od zakupu szczena mi opadła , jak ktoś znajdzie wygodniejszy, mniej awaryjny, tańszy w eksploatacji samochód w tej cenie stawiam flaszke
4,1
~hubiii@sqad.pl
Sedan 1.6 S 90KM 66kW
jestem zadowolony z asconki, ma duzy bagaznik jest szybka i malo mnie kosztuje, chodz czsami jezdzi sie jak "taczka" to tylko wina moja i zawieszenia sportowego :) ( za twarda jak na nasze drogi) silnik mam juz drugi, pierwszy zajechalem podczas wyscigow, drugi nie sprawia mi klopotow, ladnie chodzi nie bierze oleju, Z LPG jest to furka bardzo tania w utrzymaniu, czesci typu klocki, tarcze, sa dosc tanie POLECAM ...
4,1
~marcinstach@poczta.gazeta.pl
Sedan 1.6 S 90KM 66kW
duże, tanie w eksploatacji ( gaz ) auto zapewniające dobry komfort i wygodę, stosunek ceny do jakości ( kosztowała 1500 z instalacją gaz. + remont 800 - same części, robota moja ) - 5.0. Dużo lepsze od kadetta ( nie ma co - starsza siostra Vectry )
4,2
~Ralphi
Sedan 1.6 S 90KM 66kW
super auto za baaardzo małą kasę. Na autostradzie nowe volkwageny i toyoty zostawały w tyle a ich właścicielom gały wychodziły jak obok śmigała moja asconka 1,6 z prędkością 170 km/h (rocznik 82)
4,2
~tom
Sedan 1.6 S 90KM 66kW
Jak na auto z lat 80-tych technologicznie przewyższa nasze polonezy o jakieś 50 lat( wiem co mówie , sam miałem poloneza i była to pomyłka z motoryzacji )
Opel Ascona C Sedan