Skrojony na miarę. Ładny. Zaskakująco dobrze radzi sobie w zakrętach, jak na SUVa. Stosunkowo cichy do 140 km/godz. Naprawdę niskie spalanie do 90 km/godz. Dobra wentylacja, wydajna klima, ogrzewane siedzenia, ciekawe schowki, auto-ściemniane lusterka zewnętrzne. Auto trakcyjnie i napędowo lepsze od BMW X3, choć stylizacja wnętrza BMW pasuje mi bardziej niż opla. Auto zdecydowanie niedocenione w Polsce, atrakcyjne zwłaszcza w wersji po FL - znacznie lepszy dostęp do serwisowania (chociażby do filtra oleju) w stosunku do poprzedniczki, brak większości usterek wieku dziecięcego. Jak możecie finansowo, to szukajcie auta od 2011 w górę.
Totalne zaskoczenie - auto wyrywa do przodu jak z procy. Mógłby być bardziej elastyczny.
Niskie biegi - średnio, zwłaszcza z 2 na 3. Im wyżej tym lepiej pracuje.
Miłe zaskoczenie, zwłaszcza na zakrętach. Komfort dobry, wyważony, odpowiednio twardy. Antara przy okazji nie jest "skakańcem". Przydatne systemy wspomagające jazdę - asystent ruszania pod górę, zjazdu, stabilizacji toru jazdy. Wada - niski zwis pod zderzakiem przednim oraz słaba osłona silnika.
Bardzo dobre hamulce.
W SUVie lepiej nie będzie. Czujniki z tyłu się przydają, a jeszcze lepsza byłaby kamera.
Nie jest źle, ale nie odpowiada mi ta wersja oplowskiej ergonomii. Ani estetycznie ani funkcjonalnie. Z tym, że wszystko działa doskonale i to należy docenić.
Bardzo sprawna. Problem zaparowanych szyb znika szybko.
Nie ma się czego czepić. No może marzyłby mi się większy bagażnik.
Silnik dobrze wyciszony, szczególnie do 3000 obr/min. Kabina - znakomicie, najlepiej ze wszystkich SUVów jakimi jechałem, porównywalnie z Mazdą CX-7. Opływ powietrza i opony nie dokuczają do 140 km/godz. Nic nie skrzypi, nie stuka.
Bardzo dobrze, a jak na 4x4 - wręcz wzorowo. Przy 90 km/godz. spala jak osobówka - 5-6 l/100 km.
Za cenę, jaką należy zapłacić za 3-letnie auto, lepszego nigdy i nigdzie się nie znajdzie, a jest to zasługa małej popularności.
Nie miałem dotąd żadnych.
Nie miałem dotąd żadnych.
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 CDTI ECOTEC 163KM 120kW