: powaznie zero rdzy a nawet nadkol nie mialem
: przewody paliwa i hamulcow, pompa paliwa oraz bak paliwa
Generalnie bardzo dobre auto w mojej opinii szczegolnie w wersji diesela chyba najlepszy z nich wszystkich chociaz nie jezdzilem w benzynie
Moge sobie tylko wyobrazic jak bardzo sie meczy benzyna 1.0 poniewaz samochod to ciezki mul nawet z momentem diesela
Jesli chodzi o plusy to widocznosc, przestrzen oraz niezawodnosc jesli sie serwisuje to szczyt w tej kategorii auta
Natomiast minusami jest ospalosc tego uturbionego silnika, slaby material wykonania plastikow czy przewodow ( w moim 20 letnim ciekly ale to ze starosci) oraz duze spalanie jak na maly silnik
Zakladam ze to przez duza mase jak na taki silnik
Ten sam silnik w fiatcie panda mniej palil
Jezdzilem nim jako moje pierwsze auto przez dwa lata i polecam kazdemu kto zaczyna przygode z prawem jazdy
Niestety nie pojezdzilem nim dluzej poniewaz zatarla mi sie pompa paliwa przez zle serwisowanie a opilki metalu zapchaly wtryski a szkoda bo naprawa wynosilaby wartosc samochodu
Warto zaznaczyc ze to tez powszechna usterka ktora daje wyznaki przy odpalaniu jesli nie chce od razu odpalic i ma z tym problem
Niezawodny ale ospaly i duzo pali
mam wrazenie ze skrzynia moglaby miec lepsze przelozenia ale tak to jezdzi sie przyjemnie
dobry skret oraz krotki rozstaw osi
przez dwa lata nie udalo mi sie zadnej usterki wylapac tyle ze juz mialem zmeczone wspomaganie kierownicy ktore moglem doserwisowac
karoseria jak na 20 letniego pryka nie miala grama rdzy
jedynie gdzie mi wyszlo to na drzwiach przez to ze mialem na rancie uszczerbione w kilku miejscach od uderzen w cos
niczym szklany dom
mialem u siebie nie serwisowana przez lata klimatyzacje wiec nie moge nic powiedziec a ogrzewanie normalnie bez szalu po kilku kilometrach zaczynala grzac jak w wielu innych samochodach
bardzo duzo miejsca w kazda strone z przodu i z tylu
siedzenia wysoko wiec ktos wysoki lub z problemami kregoslupa czy kolan ma mega wygodnie
slaba aerodynamika sprawia ze na autostradzie dosc glosno ale jak na takiego blaszaka w porzadku
przy 130 trzeba troche glosniej mowic po prostu
super tanie czesci w znacznej wiekszosci kompatybilne z suzuki ale ciut wysokie spalanie
palil mi 7-7,5 litra w miescie a poza nie robilem takich tras ale bym liczyl pewnie 5 litrow
moim zdaniem tylko troche w tym temacie odchodzi od konkurencji
jak za 4-6 tysiecy zloty ( po tyle srednio chodza aktualnie) to super dla kazdego nawet z malym portfelem
tu musze sie troche przyczepic poniewaz ilosc bzdet jakie wymienialem jest dosc duza
od momentu kiedy go dostalem w swoje rece wymienialem charczace glosniki, zamki w niektorych drzwiach, klamki z ktorych schodzil lakier a jedna nawet mi sie polamala w zimie, mechanizm wycieraczek ktory polamalem bo przykleily mi sie z zimna do szyby, zuzyte wspomaganie kierownicy no i odmalowywalem rame drzwi tam gdzie mi schodzil lakier
tutaj mialem zepsute powazne rzeczy takie jak cieknace przewody od hamulcow czy paliwa, dziurawy bak paliwa, dziura w chlodnicy wybita przez obijajaca sie rame wiatraka chlodnicy ( jest z metalu i gdy wypadla jedna srubka powoli wgniatala zebro chlodnicy) no i najgorsza rzecz ktora usmiercila samochod to zatarta pompa paliwa
bierz pod uwage ze to 20 letnie auto ktore nie bylo serwisowane jak nalezy oraz stalo rok na parkingu nie ruszane
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 CDTI ECOTEC 70KM 51kW