Dla 2 osobowej rodziny sprawdza sie bardzo dobrze. Ciekawe, co będzie, gdy rodzina poszerzy się. Oddał nieocenione usługi przy przeprowadzce. Przy złożeniu tylnych foteli może służyć jako mała ciężarówka. Kształt ma dosyć paskudny, ale żonie podoba się...
Do spokojnej jazdy nadaje się idealnie . Na autostradzie rozpędza sie do 160km/h. Powyżej 110km/h jest już mułowaty, przy tej sywetce opory powietrza robią swoje.
Bardzo często nie wskakuje wsteczny, czasem haczy jedynka.
Nie ma na co narzekać. Nadspodziewanie dobrze trzyma sie drogi, jak na taki wysoki samochód.
Rewelacja, wysokie położenie fotela robi swoje. Lusterka też bardzo dobre. Trzeba tylko pamiętać, że lusterko w kabinie jest powiększające.
Ogólnie dobrze, nieciekawa jest regulacja kąta oparcia foteli. Brakuje możliwości wyłączenia oświetlenia wewnętrznego przy otwartych drzwiach. Sporo przydatnych schowków.
Przeciętnie. Nie ma klimy, więc latem bywa ciężko. Zimą nagrzewa się całkiem sprawnie.
Jak na te wymiary pojazdu, to rewelacja
Mercedes to nie jest, ale też nie jest źle
Z paliwożernością nie jest najgorzej, ale nie mam zbyt cieżkiej nogi. Ogólnie jest nieźle.
Kupiony jako 3 letni, z przebiegiem 30000, z windykacji. Przejechałem nim kolejne 30000, głównie na krótkich trasach. Nie żałuję zakupu.
Przepalona żarówka, pęknięty fragment paltikowego pokrycia fotela.
Z mojej winy wymieniałem łożysko i tylną oś po poślizgu i uderzeniu w krawężnik. Od tego czasu stuka czasem coś w tylnym zawieszeniu. Wymieniałem przepływomierz, zwichrowaną tarczę hamulca, uszczelki wału silnika. Mam dobrego mechanika, speca od Opli.
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 ECOTEC 75KM 55kW