Ocena kierowcy - Nissan X-Trail III Terenowy

graczow, 8 lat temu
Silnik 1.6 dCi 130KM 96kW
Rok produkcji 2015
Nissan X-Trail III Terenowy 1.6 dCi 130KM 96kW 2015-2017 - Oceń swoje auto
Silnik : miałem obawy co do dynamiki - jest naprawdę dobrze
Mam od tygodnia więc ciężko o pełną ocenę, jednak porównanie do użytkowanego przeze mnie przez 4 lata poprzedniego X-traila pozwala na dość szybkie spostrzeżenia.- jest naprawdę bardzo fajny. Na razie nie widzę minusów (poza wyglądem...)
Jestem pozytywnie zaskoczony. Nie oczekiwałem rakiety, jednak w porównaniu z poprzednim dieslem 2,0 wg mnie na pewno nie jest gorzej. Bardo elastyczny
Za krótko żeby ocenić. Chodzi sprawniej niż w X-trailu z 2011 r jednak zdarzają się drobne przycięcia. No i bardzo krótka 1-ka i 2-ka
dla mnie trochę za silne wspomaganie kierownicy. Poza tym ma problem jak poprzedni x-trail. w zakrętach "wciąga" jak się dociśnie gaz. Przenosi też spore drgania. Może to kwestia opon - sprawdzę.
nic do zarzucenia. Dzieci w drugim rzędzie, siedząc wyżej, też bardzo dobrze widzą. Dodatkowo zestaw kamer 360st też pomaga.
na razie wszystko super.
jeździłem mondeo z automatyczną klimą (też rok 2015). Porównanie Xtraila i Mondeo to jak mercedes do malucha. Chodzi naprawdę super. zobaczymy latem
dla mnie OK. lepiej niż poprzednim modelu - dzieci mają więcej miejsca z tyłu
trochę bieda... szczególnie przenoszą się wibracje z układu jezdnego. Protestuję dłużej
na razie paliwo - dla mnie rewelacja. Pozostałych kosztów jeszcze nie ponosiłem - nie wiem
tani nie jest, ale mimo wszystko uważam że stosunek ceny wersji accenta do jakości jest ok. cena topowego modelu to dla mnie jakieś nieporozumienie (szczególnie że są tam tylko gadżety a silnik nadal 130km)
za krótko
za krótko