: Super pozytywne ze spalania. Właściwie zgodne z katalogowym. Srednie od początku 7.2 z czego 70% miasto.
To kolejny Nissan (trzeci) od 16 lat. Nie zawiodłem się. Zgodny z oczekiwaniami. Była nawet próba zmiany marki (ale koniecznie na samochód w tym stylu) ale po jazdach próbnych (Mazda, Honda, Kia, Hyundai) i policzeniu Value For Money zdecydowałem się na X-Traila. Brałem pod uwagę nowego Qashqai ale jednak ciut zbyt mały i wolałem dodać te 15 tys.
Nie bardzo co mogło mnie zaskoczyć po 15 latach z Nissanem. Na te 15 lat miałem 2 usterki: przetaracie sie wiązki kabli w Almerze i zatarcie sie sprzęgła klimatyzacji (w QQ). Obie usterki to koszt ca 500 PLN.
Jedynie co bym zasugerował to nieco krótsze drogi lewarka. Początkowe (subiektywne) problemy ze zmianą z 1 na 2 zniknęły. Chyba poprostu musiłame się przestawić z poprzedniego.
Jak na te gabaryty jest bardzo dobrze. Duza niezbyt pochylona tylna szyba i czyjniki parkowania przód/tył w zupełności wystarczają.
Bardzo duże lusterka świetnie się sprawdzają. Nawet pasażer z przodu z prawego lusterka widzi drogę.
Nie mam żadnych zastrzeżeń. Wszystko na swoim miejscu. Oldskoolowe przyciski i pokrętła radia i klimatyzacji - bezwzrokowo - a nie jak w wielu obecnie wszystko przez ekran dotykowy.
Podgrzewane przednie siedzenia i nawiew na tył pod i pomiędzy fotelami. Tego mi brakowało poprzednio. Brakuje tylko podgrzewania kierownicy.
Nooo. tu jest wypas. Z tyłu jest więcej miejsca niz w Superbie. Siedzenia są wyżej niż z przodu więc świetna widocznośc. Kanapa ma regulowany kąt oparcia i można ją przesuwać max 18 cm do przodu co zwiększa pojemnośc bagażnik o 100 litrów.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 DIG-T 163KM 120kW