Ocena kierowcy - Nissan X-Trail III Terenowy Facelifting
Przebieg:
35 tys. km
Okres użytkowania:
2 lata
To jest mój pierwszy SUV i automat, a więc nie mam porównania do innych samochodów w tej klasie. Przejechałem 35 tyś. km przy ogólnym śr. spalaniu 8,3 l, przy tych gabarytach i wadze to dobry wynik. W samochodzie wszystko działa bez zastrzeżeń jest zbyt nowe żeby coś się psuło, źle oceniam nawigacje: zła widoczność ekranu w dzień, oraz mapy, (wyszukiwanie tras i objazdów ma wiele do życzenia), Nissan powinien nad tym popracować.
w zimie, jak silnik jest zimny to trochę klekocze, ale to chyba normalne
automat działa bez zarzutu.
na drogach i autostradach działa bez zarzutu, w trudnym terenie radzi sobie trochę gorzej, ale to jest SUV, a nie terenówka
ma drobne mankamenty
dla mnie jako kierowcy jest b dobra
wszystkie przyciski i urządzenia są na właściwym miejscu i działają bez zarzutu za wyjątkiem nawigacji która w słoneczny dzień jest kompletnie nie widoczna, a nawigacja jeżeli chodzi mapy, wyszukiwanie tras, objazdów ma wiele do życzenia.
jest ok
dla 5-ciu osób jest ok, ale ja mam 7-mio osobowy i tu jest problem. 5 osób dorosłych i dwoje dzieci to jest max co wejdzie do auta i to na jakiś krótki wypad za miasto. Jest po prostu ciasno, wszystkim.
dla mnie jest w porządku nie rozumiem innych którzy piszą że jest głośny
Auto nowe więc nic się nie psuje, ale jak wiadomo serwis w ASO zawsze jest kosztowny
Jeżeli chodzi jakość to cena nie jest zbyt wygórowana porównując do konkurencji, wiadomo klient chciałby zapłacić mniej
wszystko ok
wszystko ok