Ocena kierowcy - Nissan Vanette III

mantek , 13 lat temu
Silnik 2.3 D 75KM 55kW
Rok produkcji 1996
Nissan Vanette III 2.3 D 75KM 55kW 1995-2001 - Oceń swoje auto
Karoseria : mialem kilkanascie samochodow i powiem ze bryla tego busika mnie pociagnela oraz cena jest przestepna autko ktore rozwiarze problemy rodzinne zwiazane z np przewozeniem materialow czy tez wiecej niz pieciu osob
Silnik : paskudny wyciek przez klawiature i korek gorny olej silnikowy spala sie na tlumiku ktory powoduje ze musimy zapalic swiatlo w kabinie brak widocznoscin
Karoseria : jak na japonca to mogli to lepiej zakonserwowac
Układ hamulcowy : jak zaciagniesz reczny i puscisz ponownie to auto wydluza sie o pol metra ;zart
jak na diesla o pojemnosci 2,3 bardzo mi sie podoba mialem kiedys forda sierre 2,3 diesel i o wiele przyjemniej nasluchuje sie temu silnikowi
hmmm mam go niedlugo a wiec nie moge powiedziec ze jest super musze sobie posprawdzac laczniki do skrzyni biegow od lewarka poniewaz strasznie ciezko sie zmienia kazdy bieg ale bez zgrzytow
jesli mu wymienie lewa koncowke drazka oraz sworzen na wahaczu to mysle ze przestane podczas skrecania myslec ze pojedzie prosto
jak na busika te klasy wystarczy nie ma co narzekac
człowiek - maszyna polaczenie tych dwoch rzeczy japonczykom udalo sie jak zwykle
jesli chodzi o ogrzewanie to na odcinku 500 km ciaglej jazdy udalo mi sie podtrzymac temperature wzgledna lecz w dolnej czesci kabiny mialem zimne stopy raczej przemarzniete no i szyby nie mogly calkowicie odparowac
nie mozna narzekac miejsca jest tyle ile ma byc w aucie o tych gabarytach
po kilkuset kilometrach zaczalem krzyczec na zone
powiem szczerze ze jestem lekko w szoku zazwyczaj mialem silniki benzynowe a wiec przyzwyczajony bylem do spalania okolo 10 na sto a tutaj mila niespodzianka z wroclawia w bieszczady za 120zl
do drobiazgow zaliczam wycieki oleju spod klawiatury w zimie nie otworzysz zadnego zamka kluczykiem ciezkie zmienianie biegow
mysle ze uszczelniacze pod zaworami ale szlag wie ile to przekrecilo na prawde

On - zużycie paliwa dla silnika 2.3 D 75KM 55kW [l/100km]

7,1