Układ hamulcowy
: dość szybko padły klocki (po 60kkm)
Trafiłem na dobry model
Najlepszy do tego auta-oszczędny(4.5-6.0)Cichy(przy płynnej jeździe nie słychać silnika!!!),absolutnie wystarczające osiągi do tego auta,niesamowity moment obrotowy jak na tak mały silnik robi swoje.Jazda to czysta przyjemność.Nigdy mnie nie zawidł(wtryski w tiidach już są siemensa,a nie awaryjne delphi)
6-biegów trochę krótkie 1 i 2.skrzynia o wiele lepiej chodzi niż analogiczna 5-biegowa(motor 1.6)
salonka-nie do wyścigów.
doskonała+czujniki
jeden feler-regulacja lusterek,świetne audio+wbudowany zestaw głośnomówiący,masa schowków(m.i.super w suficie na okulary)i uchwytów na butelki i napoje(8)
zimą długo w dieslu trzeba czekać aż się nagrzeje(typowe dla wspólczesnych dieslów),wydajna klima.
OGROM dla pasażerów z tyłu(więcej niż auta o klasę większe)ale dość wąsko więc 2+2 to rozsądna ilość ludzi na pokładzie :)FOTEL kierowcy rególowany nawet na wysokość ,wchodzi się jak do vana(szeroko otwierane drzwi i wysoko bardzo wygodny fotel)Minus za regulację kierownicy tylko w jednej płaszczyźnie.
baaardzo dobrze wyciszony,podwójne uszczelki+gróbsze szyby.
5.5-6.4 miasto(zależy od korkow)
3.8-4,2 trasa(przy prędkości 80-90
4.2-5.0 -90-130km/h
miałem potężną promocję.
pękł przewód gumowy chnłodnicy doładowania(gwarancja)klocki,żarówki,wycieraczki...i paliwo;)ale to nie usterki tylko eksploatacja.
wymiana na początku eksploatacji belki przedniego zawieszenia+stabilizator(gwarancja)
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 TD 105KM 77kW