Ocena kierowcy - Nissan Terrano II

dezder.pl, 18 lat temu
Silnik 3.0 TDi 16V 154KM 113kW
Rok produkcji 2002
Nissan Terrano II 3.0 TDi 16V 154KM 113kW 2001-2003 - Oceń swoje auto
polecam zaleta tylny napend latem fajna zabawa i 4X4 zimą bezpieczeństwo jeże 4 zime non stop z włączonym napędem 4x4 i spalanie mam tylko o 1 l więcej na 100km moim zdaniem się opłaca
silnik jak na diesla lepszego nie widziałem wmiare cichy ale z pomrukiem od 3ciego biegu zbierara się niesamowicie - rewelacja
bardzo dobrze zsynchronizowana i dobrze współpracuje z napendami i reduktorem nigdy nie miałem żdnego zgrzytu - bez zarzutu!
mam ten samochód nowy z salonu tz. I właściciel 3 lata gwarancji wykorzystałem w 100% na zawieszenie tj. w różnych ASO byłem kilkadziesiąt razy ponieważ podczas jazdy drgania kół były tak duże że kierownica aż drgała. i zawsze mi to robili ale na kródko wiem że są tam duże koła i drudno je wyważyć na dłuższą mete ale to nie powinno być wytłumaczeniem dla servisu nissana ??? - największa wada
doskonała przeciesz siedzimy wyżej i więcej widzimy - a punkt widzenia zależy od puntu siedzenia :-)
podwarunkiem że zamontujemy zmieniarke do płyt CD
przydały by się nawiewy na drugi i trzeci rząd siedzeń
nie oceniam trzeciego rzędu siedzeń bo to terenówka a nie van
jak na 3,0l diesla to rewelacja a przy prędkości 180km/h też jest dobrze przecież to nie limuzyna
pojemność i waga pojazdu nie wymagajmy żeby palił 6l.
naprawde zrobiłem uczciwe rozeznanie na rynku w 2002r. i za 135 tys. nie można było kupić nic u konkurencji no może suzuki hm??
to co wymieniłem na gwarancji 1. deska roździelcza - zawieszał się obrotomiesz 2. klamka wewnętrzna ułamała teściowa 3. ograniczniku skrętu 1raz wymieniłem i to na tyle uważam że to i tak mało
nie chipujcie tego silnika ?

On - zużycie paliwa dla silnika 3.0 TDi 16V 154KM 113kW [l/100km]

10,2