Ocena kierowcy - Nissan Terrano I

Silnik 2.7 D 4WD 99KM 73kW
Rok produkcji 1989
Okres użytkowania: 1 rok
Nissan Terrano I 2.7 D 4WD 99KM 73kW 1989-1993 - Oceń swoje auto
Inne : wszystko generalnie mnie zaskoczyło bo wiedze miałem tylko z internetu i nigdy nawet terenowki nie prowadziłem oprócz koszmarnego suzuki samuraja z wypożyczalni w Hiszpanii, którego mozna by porównać z taczką. ( ale i tak bym takiego kupił do lasu )
jak na 22 lata to doskonale i wierze ze nim dojade zawsze. polecam bo jest konkretny. toporny ale konkretny i wierze w niego.
mocna jednostka... nie da sie poszalec ale sila jest konkretna do jazdy w terenie sniegu etc. klekocze przyjemnie i bardzo mnie to cieszy. turbinka jak zaświszczy dostaje kopa i mozna wyprzedzac tym potworem. elastycznosc to pojecie wzgledne. to moje pierwsze terenowe i nie moge sie wypowiadac ale jak na 99 koni to chyba jest naprawde wporzo. sam silnik nie wykazuje oznak zużycia ani brania oleju.
jest okej ale jedynka czasem nie wejdzie i łozysko zawyje. reduktor tez pieknie chodzi na automatycznych sprzegielkach.
buja na boki ale to pewnie za sprawą samych szerokich opon a nie ukladu. prze wiekszych nierównosciach i predkosciach potrafi bujnac. trzeba stale miec to na uwadze i trzymac kiere :) raczej auto dla uwaznych i silnych :)
super. lustrka są mądre. widac w nich np krawęznik !
hehe... suwaki i przesuwaki. jest okej i nic innego nie szukałem.
wentylacja cudowna - jak przy otwartym oknie. ogrzewanie dziala natychmiast i zimą to moj najlepszy samochód na mrozy.
mam nieoryginalne siedzenia z przodu i nie do konca mi pasują. ale na tyle miejsca *masakrycznie duzo* i nigdy czegos takiego nie widzialem. regulowany tylni fotel w oparciu jest przemyslaną konstrukcją.
klekocze... i szyberdach świszczy ( ale nie cieknie)
na trasie 7 litrów oleju. nie spodziewałem sie... zimą 11 w miescie. do przyjecia i nie marudzę bo inne terrano podobno wiecej palą. ale to zalezy od kierowcy i ogumienia.
cena? zalezy od subiektywnej oceny i kupujacego i przedajacego. jedni chcą za szrota 9 tys a inni za 6 tys oferują auto w miodowym stanie. ja trafilem miodzio.
poki co nic. czasem gdzies jakas rdza sie pojawi ale generalnie zdrowo.
wymienilem rozrusznik bo miał objawy. czasem bendiks sie wieszał. podobno w srodku były oznaki *topienia* wymieniłem alternator bo po prostu padł i brakło ładownia.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.7 D 4WD 99KM 73kW [l/100km]

9,5