Ocena kierowcy - Nissan Sunny B13 Hatchback

walassios, 16 lat temu
Silnik 1.4 16V 75KM 55kW
Rok produkcji 1992
Nissan Sunny B13 Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW 1990-1994 - Oceń swoje auto
Karoseria : ........ prawie wszystkie rdzewieja, nie mowie o 17 letnich ;) ...... jak sie zaniedba to pozniej ma sie klopot
fajniutki samochodzik, super na miasto, super jako pierwszy samochod, sluzy dlugo i wiernie, lepsze niz nie jedne sportowe wynalazki bo sie nie psuje, jest tanszy, mniej pali ........czego wiecej chciec, kwadratowo nie wyglada w przeciwienstwie do np. vectry, na pewno jest DUUUUZO lepszy od objezdzonego golfa 3 (ciezko kupic, czesto buracki tuning, czesto powypadkowe, krecone liczniki, kwadratowy srodek, wiele samochodow na rynku, wysoka cen) astra/vectra (wysoka cena, tak samo jak golf duzo na rynku , zajezdzone silniki, prowizoryczne naprawy itd itd.)
1.4 na gaźniku elektronicznym - bardzo ladnie przyspiesza, rowniutko pracuje, przewyzsza to czego mozna by sie bylo spodziewac po 1.4L
samochod 92 rok - moze dzieki temu ze malo jezdzony bo 105tys. - idealnie wchodza wszystkie biegi, wczesniej jedzilem innymi samochodami i troche mialem problemow zeby sie przyzwyczaic - normalne przy kazdej zmianie
jest OK , nic dodac nic ujac, szoku nie ma, samochod ladnie reaguje a o to chodzi
ogolnie OK, ma bardzo dobre lusterka w standardzie, jakbyłby szerszy to bylo by jeszcze lepiej (mniej przeszkadzałby lewy słupek ktory troszke przeszkadza przy wyprzedzaniu jak kieruje wysoka osoba na wysunietym do tylu fotelu - oprocz tego nie ma do czego sie przyczepic)
mogloby byc troche wiecej miejsca dla kierowcy, oprocz tego OK
bardzo fajnie rozwiazany system obiegu powietrza
czego chciec wiecej w takim malym samochodzie?
ma twarde zawieszenie wiec conieco na naszych drogach sie czuje i slyszy, silnik pracuje cicho i go bardzo nie slychac - az przydalby sie obrotomierz ktorego niestety moja wersja nie ma, mam zimowki wiec one sa glosne, oprocz tego jes dobrze :)
mam do wymiany przeguby - 50zl za sztuje to niewygorowana cena........... :) a mawiaja ze japonce takie drogie..........
mialem szczescie i kupiłem 92r. , od 1996r w polsce do 1 maja u tego samego wlasciciela, ma 105tys. na liczniku, zero wyciekow z silnika, wszystko w nim dziala , nawet spryskiwanie tylniej szyby, jedyne co do zrobienia mam to nadkola i kawalek progu (juz mam zalatwione - koszt 300PLN) oraz do wymiany przeguby (2x50zl +100zl wymiana)............ alarm i centralny zamek na pilota, radio, alufelgi ................ 2300 PLN, z robota wyjdzie mnie 2800............... zadna astra zaden golf nie podskoczy , silnik ma przed soba jeszcze ~150tys. km zywotnosci , no i co tu gadac................. nie wszyscy wiedza ale KAŻDY SUNNY BYŁ WYPRODUKOWANY W JAPONII - gwarancja jakosci
poprzedni wlasciciel przez 12 lat uzywania ....................... wymienial tylko płyny...... i akumulator, o czyms to swiadczy, teraz mam do wymiany przeguby, wypadaloby to zrobic ale same z siebie sie nie popsuly :)
zero problemow

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 75KM 55kW [l/100km]