Ocena kierowcy - Nissan Sunny B12 Hatchback

Wyski, 17 lat temu
Silnik 1.7 D 54KM 40kW
Rok produkcji 1989
Nissan Sunny B12 Hatchback 1.7 D 54KM 40kW 1986-1991 - Oceń swoje auto
Układ hamulcowy : jade po deszczu moją ulicą dość szybko (ok. 80km/h) jestem coraz bliżej skrzyżowania, jekiś kierowca opla chciał wyjechać na moją drogę ale stanął bo widział że nadjeżdzam ale jak sie bardo zbliżyłem coś mu odbiło i wyjechał mi pod maskę, wtedy z całej siły zahamowałem i bez żadnego poślizgu idealnie prosto wyhamowałem a mój brat tylko "ja moim maluchem bym tego nie zrobił" :D:D:D
Karoseria : rdza bierze od spodu a oszczędza nadwozie
no jak na swoje lata i cenę warto się nim zainteresować
Bardzo dobre przyspieszenie< o ile sprzęgło nie jest śliskie, podczas mrozów odpala bardzo ładnie tylko troszke dymu przy tym idzie( jak to w starszych dieslach)
skrzynia bardzo płynna, biegi wchodzą lekko, nie ma problemów np. że bieg się nie wrzuca,wyskakuje itp.
idealnie, żadnych luzów w układzie kierowniczym, w zakręty się cudnie wślizguje (prawdopodobnie że jest niski i dotego koła R13
w wersji hatback jest także dobrze, szerokie drzwi zapewniają pełniutką widoczność na lewo i prawo
no wiadomo w mojej wersji nie mam tye miejsca co w limuzynie ale jak na auto segmentu B jest dosyć luźno
W zimie wystarczy 5-10minut i jest bardzo ciepło
kierowca i boczny pasażer mają pełen komfort, z tyłu też nikt nie narzeka
No tuaj już mniej dobrze ale nawet na wyższych obrotach można rozmawiać z pasażerami bez krzyczenia, czy rozmawiać przez telefon
miasto 7l trasa 6 , naprawy dosyć tanie, ale ze względu na wieloletniość lepiej wymieniać na części oryginalne, zazwyczaj dobrze sie trzymają
nie jest drogi jak na swoją jakość wykonania
no u mnie nie działa zegarek, i z alarmem miałem problemy tak to wszystko płynie
w trasie nigdy nie zawiódł aczkolwiek z powodu rdzy, która zaatakowała podłogę a nadwozie jak nówka sztuka, miałem dziurę niewielką w zbiorniku paliwa

On - zużycie paliwa dla silnika 1.7 D 54KM 40kW [l/100km]

6,3