Moc, przyspieszenie (przy tak malej wadze auta) niesamowite. Oryginalny silnik nie potrzebowal zadneych napraw, byl niezadowny (1,5roku), ale niestety zostal uszkodzony przy stluczce. Wymienilam go na 1.6 16 v, 130 koni.
biegi mozna dlugo \"przetrzymac\", 5 praktycznie niepotrzebna;) łatwość zmieniania - nie ma problemu z \"wchodzeniem\" biegów
te nasze polskie drogi sprawialy ze wahacze , ogolnie zawieszenie czesto wymagalo napraw...
ale jezeli chodzi o przyczepnosc - auto trzymalo sie drogi lepiej niz np. Mini z 2007r.
kwestia przyzwyczajenia, tył dzięki spojlerowi dobrze-widać kiedy się zatrzymać, przód - nisko się siedzi więc róznie z tym bywa.
ilość miejsca dla kierowcy jest idealna, nic dodac nic ujac, ale dla pasazerow - z przodu jeszczae ok a tyl- to tylko nizsze osoby i dosc zgrabne. schowki sa bardzo duze, tak jak i bagaznik.
szyby praktycznie nie paruja, u mnie jedynie tylne ogrzewanie nie dziala w calosci...
wpisuje doskonole gdzyz jestem kierowca i dla mnie miejsca jest wystarczajaco, pasazer z przodu tez nie ma problemu, ale tyl...teoretycznie 3 osoby moga tam usiasc,ale tylko teoretycznie (z tym ze to auto sportowe wiec tak naprawde kazdy wie czego oczekiwac)
wiadomo auto z tym silnikiem i u mnie dodatkowo sportowy wydech troszke halasu robi;) ale mam dobry sprzet audio wiec jest halas zagluszam innym halasem;)
paliwo, dosc sporo bierze, naprawy przez zawieszenie tez troche kasy zabieraja, no i wulkanizacja (felgi przy tych dziurach juz sie mocno pokrzywily i czesto opony sie zeslizguja przy dziurach)
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 GTI 16V 110KM 81kW