Nissan sunny b 11 jest moim drugim samochodem i posiadam go dwa miesiące.Poprzednio miałem malucha więc nissan jest on o wiele lepszy.Zapłaciłem za niego 1000 zł i jest w dobrym stanie[jestem drugim właścicielem].Od kupna wymieniłem oleje,płyny,filtry itp.Cały czas jeździ bezproblemowo.Nissan to bardzo dobry samochód dla dużej rodziny o małym budżecie.Ma duży bagażnik i niskie zużycie paliwa.Dobry i niezawodny samochód za niską cenę.Jestem z niego bardzo zadowolony i nie mam zamiaru go sprzedawać.
Dobry i trwały silnik diesla jest rewelacyjny.Jeżdżę nim cały czas i nie mam z nim żadnego problemu.W silniku wymieniłem olej,wszystkie filtry,płyn chłodniczy,paski i świece.Pali 5 litrów,nie bierze oleju i ma zadawalającą kulturę pracy oraz osiągi.Silnik gdy nie jest rozgrzany jest głośny.Gdy się rozgrzeje w środku jest cicho.Jedynie przy wyższych prędkościach jest głośno.
Pięciobiegowa skrzynia biegów spisuje się bardzo dobrze.Po kupnie miałem z nią kilka problemów.Ciężko chodziła.Wymieniłem olej w skrzyni oraz przesmarowałem wodziki i wszystko było ok.
Nissankiem jeździ się dobrze.Trzyma się drogi i dobrze chamuje.Wymieniłem klocki,tarcze i szczęki oraz płyn.Minusem jest brak stabilizatora z przodu.
Ok
- zużycie paliwa dla silnika 1.7 D 54KM 40kW