Świetne auto na które zawsze można liczyć,bezusterkowe z rewelacyjnym spalaniem-rekord w trasie(częściowo przejazd przez cały Śląsk)-3,8!!!Nowe z wtryskiem bezpośrednim mogą pomarzyć i nie zabiorą na pokład 8 osób!Do dzisiaj ludzie zatrzymują się i oglądają ten model-nawet miałem na parkingach sporo ofert kupna.
Mimo małej mocy moment robi swoje i przyzwoicie bez ślamazarności można poruszać się tak po mieście jak i w trasie.
Bardzo krótko zestopniowane biegi, ale trzeba wziąść pod uwagę że czasami trzeba też poruszać się z 8 załogi na pokładzie. Generalnie bez zarzutu.
Jak na nienajnowsze rozwiązania(resory piórowe z tyłu) przy gazowych amortyzatorach mimo dużej wysokości idzie po zakrętach jak bolid.Niezłe warunki także do jazdy w średnim terenie!
We wszystkich kierunkach wzorcowa,ogromne lusterka i wysoka pozycja nad jezdnią robią swoje.
Żadnych zarzutów do ergonomii.Wszystko pod ręką, brak przeładowania przełączników i wskaźników.Wszystko co potrzebne jest na miejscu.
Chyba najsłabszy punkt tego modelu.Przy tak dużej kubaturze słabe przewietrzenie wymuszone-szczęście że mam otwierane szyby tylne po obu stronach.Po wymianie termostatu mam nieco problemów z grzaniem-ale i to zniweluję.
Kierowca pełny komfort.Pasażerowie także nigdy nie narzekali nawet na bardzo długich trasach.Punty za świetne łóżko dla 3 osób po rozłożeniu tylko tylnych kanap.
Chwilami może przeszkadzać hałas dochodzący z pod samochodu.
Silnik (miałem sporo aut w swoich rękach) oceniam jako rewelacyjny. O naprawach w serwisie warto zapomnieć-Ci ludzie spadli ze strefy euro.Ale mając świetnego mechanika z dostępem do zamienników nigdy nie miałem problemów z silnikiem.Wręcz dosłownie nie mam najmniejszego wycuieku.Sprężanie rewelka-a jaki przebieg!
Jedno z nielicznych aut jakie znam gdzie cena jest zaniżona do faktycznej wartości.
Wybicie krzyżaków na wale napędowym
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 D 67KM 49kW