Ocena kierowcy - Nissan Qashqai III Crossover

Jarek, 1 miesiąc temu
Silnik 1.3 DIG-T MHEV 158KM 116kW
Rok produkcji 2023
Nissan Qashqai III Crossover 1.3 DIG-T MHEV 158KM 116kW 2021-2024 - Oceń swoje auto
Silnik : Dobrze jedzie i jest cichy
Inne : Za krótko mam żeby voś znaleźć
Mam od tygodnia ,więc opiszę spostrzeżenia z krótkiego okresu użytkowania.W życiu miałemnsporo aut mam do czego porównywać.MójnQashqai jest z 2023r ,biała perła w automacie.N Connecta.Brakuje podgrzewania foteli ,a tak ,wyposażenie jest ok.Z plusów auta ,to ladnie wygląda w tym kolorze.Jest ciche,gdzie dużo opinii narzeka że głośno.Nawet przy 150 km/h jest cicho.Drugi plus że przy 158 koniach-jest żwawe i dość szybkie ( w przeciwieństwie do 3-cylindrowych niewypałów Prugeot,Opel i innych gdzie jeździ się jak odkurzaczem ,silnik nienaturalnie w nich wyje a auto słabo jedzie).Plis że nie jest przesadnie naszpikowany wszystkim sterowniem z tableta-a ma sporo zwykłych pokręteł i przycisków do sterownia nawiewami i innymi ustawieniami.Kamery 360,czujnik martwego pola-to jest w standardzie ,gdzie w dużo droższej dobrze niby wyposażonej Sportage tego nie ma.Żeby nie było ,są irytujące minusy: fotele przednie niewygodne( brak dobrego podparcia ud- regulacja góra dół nie pomaga w dobrym wyregulowaniu siedziska) i zbyt wąskie oparcie foteli-przy 181 cm ,nie.mam dobrego podparcia łopatek,bo jest za wąsko.Spalanie też nie jest małe.Pierwszy raz widzę że lusterko na szybie przedniej jest zamontowane w tak złym miejscu-przy 181 cm lusterko jest praktycznie na połowie szyby.W trasie nie przeszkadza,ale w mieście zasłania obserwowanie prawej strony.Konkurencja( Sportage,Tucson-mają więcej.miejsca na tylnej kanapie inw bagax̌niku.No i ostatni minus - radio porażka.20 - 30 lat temu lanosy i Matizy miały lepsze granir.Tak brzydkiej jalości dżwięku dawno lub nigdy w aucie nie miałem do tej pory.
Dobrze jedzie,mógłby mniej palić
Automat super się sprawuje
W sam raz zestrojony.Nie za twardy nie za miękki.
Ładna bryła,mógłby być ciut większy.
Widoczność plus kamery 360 stopni robią dobrą robotę.W nocy słaba jakość kamer.
Poprawiłbym fotele przednie.
Szybko działa ogrzewanie.
Z przodu miejsca ok,mimo że fotele niewygodne.Z ttłu mogło by być więcej.miejsca.
Super cicho nawet przy 150 km/h
Komputer pokazuje 7.5. Nie wiemnjeszcze czy przy dystrybutorze będzie tak samo.Liczyłem na 6.5
Za krótko mam aby dawać minusy

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.3 DIG-T MHEV 158KM 116kW [l/100km]

7,2