Ogólnie jest nieźle, samochód wart swojej ceny. Ciekawy design, dobre materiały wykończeniowe wewnątrz auta oraz właściwości jezdne. Dynamiczny i w miarę oszczędny jak na tę klasę auta silnik. Nie bierze za dużo oleju, na 12 tyś. przebiegu dolałem 1 l.
Przyspiesza dynamicznie ale czuć załączającą się turbinę, dobre wyciszenie silnika nawet przy wyższych prędkościach. Słabym punktem jest oprogramowanie systemu start-stop (bardzo wymagające) nie działa przy włączonej klimie, nawiewie powietrza, dlatego działa rzadko!
Dobrze zestrojona, biegi wchodzą płynnie. Bardzo pomocny w trasie 6 bieg.
W sumie bez zastrzeżeń.
Dobra widoczność z przodu, prowadzenie ułatwiają duże lusterka boczne. Z tyłu gorzej, przydatna kamera cofania. Wygodne fotele kierowcy i pasażera.
Wszystko w porządku, duży ekran nawigacji, system NC daje sporą frajdę. Ciekawy układ konsoli centralnej. Dobre materiały wykończeniowe w porównaniu z Kia Sportage (nad zakupem którego się zastanawiałem) duży plus.
Bez zarzutu
Zarówno z przodu jak i z tyłu miejsca pod dostatkiem
Jak wyżej.
Tu napiszę więcej, początki były stresujące, niski przebieg, zimowe opony- 9 l./100 km to było osiągnięcie, bo 10-11 w mieście to była normalka. Po wymianie ogumienia i przy przebiegu 4-5 tyś. spalanie spadło. W trasie przy spokojnej jeździe nawet 5,5; średnio nie więcej jak 7,5. W mieście 8-9,5. Biorąc pod uwagę gabaryty auta i duży prześwit, to uważam że jest ok.
Auto kupiłem ze sporym rabatem, model ma dobre wyposażenie, dlatego uważam że relacja jakość/cena jest właściwa.
Nawala start-stop, zdecydowanie najsłabszy punkt tego auta. Raz działa, raz nie. Byłem w tej sprawie w ASO, podładowali akumulator i tyle. Takie oprogramowanie.
Ponadto cienka warstwa lakieru, podatna na zadrapania ale teraz to chyba już norma.
Nie było poważnych usterek.
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 DIG-T 115KM 85kW