Ocena kierowcy - Nissan Qashqai II Crossover Facelifting
Przebieg:
20 tys. km
Okres użytkowania:
1 rok
Dobra wersja wyposażenia , szklany dach daje bardzo duże wrażenie przestrzeni wnętrze b. estetyczne fotele wygodne wysoko się wsiada /na czym mi zależało/ cichy dobra widoczność. Bezproblemowa jazda autostradowa optymalnie długotrwale 135km/h można bez problemu jechać więcej co przekłada się na konsumpcję. spalanie autostradowe 8,4l/100km , jazda długa poza miastem mieszana autostrada DK 7,8 jazda DK spalanie ok 6,8-7,5. Miasto przy normalnej jeździe 8-9 w zależności od ruchu diesel niepotrzebny/. Prowadzenie auta stabilne możliwość ustawienia st. wspomagania kierownicy, przy
gwałtownych manewrach szosowych minimalne płyniecie /to nie wada to jest SUV// zaskakuje kierującego trzeba się nauczyć szczególnie jak prowadziło się poprzednio samochód sportowy. Bagażnik niby duży ale coś jest z ustawnością generalnie OK. Bardzo pozytywne zdanie o silniku natomiast trochę zatęskniłem do jazdy poprzednim autem AR.
cichy , oszczędny, dobra charakterystyka , elastyczny
przesiadłem się z AR i skrzynia dla mnie jest zbyt "luźna" choć technicznie bez zarzutu
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 DIG-T 160KM 117kW