: Duży moment obrotowy praktycznie od niskich obrotów do końca!!! Jest cichy, ekonomiczny i bardzo elastyczny DPF bezproblemowy.
Rzeczy które wymieniłem osłony tarcz hamulcowych przód (rdza je zjadła dosłownie) rura metalowa wlewu paliwa (paliwo leciało przy tankowaniu do pełna) wahacze sanki tył przód jeszcze udało się wyczyścić i pomalować, łączniki stabilizatora i tulejki wahaczy przednich wymieniłem ale to były jeszcze oryginalne.
Mocny i elastyczny ze średnim spalaniem 6.2 Olej wymieniam max 15 tyś, na łańcuszku pracuje cicho i równo. Nie ubywa ani nie przybywa oleju.
Mógłby trochę płynniej pracować ale nie jest źle.
Auto jest wysokie więc jest podatne na podmuchy wiatru, trzeba kontrować kierownicą
Nadwozie jest ok, ale podwozie wymaga troski- wahacze tył, sanki. Słaba konserwacja podwozia brak nadkoli z tyłu - są tu kawałki nadkoli gdzie są skupiska ziemi i korozji jakaś porażka.
Do przodu ok, ale do tyłu to slaboooo
Jak to diesel chwilę musi się zagrzać
Miejsca dla 4 osób jest wystarczająco
Brak nadkoli z tyłu i słychać kamyki z kół. Wyciszenie mierne
Części są łatwo dostępne i raczej tanie. Tylko do silnika wchodzi ponad 7 litrów oleju
Jak na cenę to nie ma co narzekać na samochód dla mnie auto niezawodne jak dbasz tak masz.
Żarówka, skrzypienie, wytarty plastik, drobne rzeczy w zawieszeniu
Żadnych poważnych usterek nie było
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 dCi 150KM 110kW