Silnik, ładnie sie zbiera ciągnie od dolu prawie jak benzyna ale... wlasnie padla turbina - całe szczescie ze to sluzbowka a nie moj prywatny.
Serwis w ASO caly czas - 3 letnie auto.
Silnik Renaulta. Osobiscie nie kupilbym Nissana za swoje. Wczesniej wyskakiwal blad z szyna CR - generalnie w ciagu miesiaca bylem w serwisie 5 razy - boje sie tym samochodem gdzies dalej pojechac bo co chwile cos wyskakuje. Dramat. Poprzednio mialem C4 - Aso widzialem tylko podczas obowiazkowych przegladow.
Skrzynia ok - 6 biegów ładnie chodzi.
Przy 100 tys km - do wymiany laczniki bo stuka jak w wozie drabinistaym - na szczescie dla firmy naprawa gwarancyjna. ESP dziala z opóznieniem - hamulce gumowe - mysle ze Dacia Duster przebija o glowe to francusko-japonskie \"cacko\" w tej kwestii.
Przod boki ok do tylu tragedia - oczywiscie mam bajer w postaci kamerki takie know how ale kamerka przy zlych warunkach jest tak upieprzona ze nic nie widac podczas cofania na tym ekraniku i oczywiscie sam ekranik w sloneczne dni mozecie o nim zapomniec 100 razy lepsze sa czujniki parkowani ktorych ja nie mam.
Jest ok ale - po 100 tysiacach fotle wygladaja jak w starym mercedesie na taksowce.
Jak to w dieslu w zimie - ogrzewanie grzeje po 10 km czyli jak juz pora z niego wysiadac :)
Z przodu ok z tylu nie jezdze.
Przywoite - poza hrobotaniem kierownicy podczas manewrów na parkingu - geniusze w ASo spryskali chyba WD 40 jak im zwrocilem uwage ze trzeszczy ale po 2 dniach wrocilo :)
Srednie spalanie 8,4 - ani malo ani duzo - samochod ma 17 calowe opony i ja mam ciezka noge plus jego sylwetka wiec musi palic.
Co chwile cos wyskakuje - mam go doscs ale musze nim jezdzic do czasu az skonczy sie umowa wynajmu.
Turbina filtr DPF
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 dCi 150KM 110kW