: Naprawdę nieźle radzi sobie na błotach.
Ogólnie samochód przypadł mi do gustu. Kiepsko wypada bagażnik - przesiadłem się z Vectry kombi i byłem bardzo zdziwiony - że nie mieszczą mi sie komplet kół do bagażnika. Siedzi się wysoko - a to wymaga przyzwyczajenia.
Całkiem nieźle. Nie spodziewałem się, że będzie aż tak.
Tu można by coś poprawić, trochę haczy - drążek przesuwa się nieprecyzyjnie. Ciężko mi się było przestawić (wcześniej jeździłem Vectrą)
jest ok, na gruntowych drogach radzi sobie bardzo dobrze (nie mam 4x4) - koleś RAV-ką się zakopał - a ja przejeżdżam bezboleśnie. Na autostradzie - samochód trzyma się drogi, chociaż nie jest stworzony do bardzo dynamicznej jazdy.
Do przodu bardzo dobra - siedzi się wysoko. Słaba widoczność w tylnej szybie, ale gigantycznych rozmiarów lusterka boczne doskonale to rekompensują.
Trochę zaskoczyło mnie tak niskie otwieranie porywy tylnej klapy (zawadzam głową), ale pewnie było to podyktowane otwieraniem np. w garażu.Mało schowków. Duży minus za składanie tylnych siedzeń, Składają się tylko oparcia, nie tworząc równej podłogi w bagażniku. Ale ogólnie jest zadowalająca.
Ogrzewanie bardzo wydajne, wydajności klimy jeszcze nie miałem okazji sprawdzić (zima)
Z przodu - bardzo dobrze. Z tyłu - szału nie ma...
ale 2 dorosłych średniego wzrostu spokojnie się mieści.
na wolnych obrotach czasami trzeszczą plastiki. Silnik słychać, zwłaszcza przy 1,5-2 tys. obr ma nieprzyjemny klekot.
No cóż. Katalogowe wartości są osiągalne (4,2 l/100km w trasie - przy 80km/h), ale dla ludzi BAAARDZO spokojnych. Przy tym silniku, żeby coś się działo trzeba utrzymywać obroty w granicach 2500-3000, a to kosztuje ok. 7-7,5l na setkę. Dla mnie akceptowalnie, ale teraz wybrałbym większą jednostkę.
Nadwozie - ok. Ten pojazd polecam z większymi silnikami. 1,5 dci - to trochę za mało.
Nic mi się nie wydarzyło.
Nic na szczęście się nie dzieje.
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 dCi 106KM 78kW