: Niestety niedopracowane tylne amortyzatory, które zostały już wymienione w moim aucie.
: Dość słaby nawiew powietrza na szyby
: Szybko przepalające się żarówki reflektorów.
Jest to mocny punkt tego auta. Jak dla mnie moc 106 KM jest wystarczająca i pozwala płynnie poruszać się tym dość ciężkim autkiem.
Bardzo elastyczna, pozwalająca jeżdzić nawet po miescie na 6-tym biegu. Przełożenia biegów bezproblemowe. To również mocny atut tego auta.
Jego praca jest niestety słyszalna wewnątrz auta. Koncern mógłby bardziej popracować nad tym elementem.
Niestety niewielkie rozmiary tylnej szyby ograniczają bardzo widoczność. Ciężko się tym autem cofa na parkingach sklepowych i osiedlowych.
Bez zastrzeżeń.
Czas potrzebny na nagrzanie zima auta jest trochę za długi. Ponadto przydało by się dopracować system lepszego nawiewu powierza na szyby, gdyż te długo trzymają na sobie parę.
Zarówno przestrzeń z przodu jak i z tyłu dość obszerna i pozwala podróżować bezproblemowo 5-ciu osobom.
System wyciszenia silnika jest rewelacyjny. Ja motoru prawie nie słyszę. Dopiero przy prędkościach powyzej 130 km/h można zorientować się, iż w tym aucie zainstalowany jest silnik. Na uwagę zasługuje jednak słabsze wyciszenie tylnych nadkoli, co nie zmienia mojej wysokiej oceny.
Zużycie paliwa jest wg mnie rewelacyjne. Samochód spala mi średnio 5,2 - 5,3 litra paliwa. Jadąc spokojnie w trasie (90-100km/h) można uzyskać spalanie rzędu 4,0 litra. Udało mi się kiedyś nawet na dystansie 40 km uzyskać wynik 3,7 litra. Jazda tylko po terenie miejskim to zużycie rzędu ok 6 litrów.
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 dCi 106KM 78kW