3 miesiace tem nieplanowałem zakupu nowego auta. Pojechałem do nissana z kolegą na chwile i zobaczyłem z bliska QQ. No i od dwóch dni nim jeżdze. Spełenie marzeń o samochodzie. Troche jak terenowy (kształt, zawieszenie) a komfort jazdy i wymiary wnętrza klasy średniej. UUUUU tyle powiem...
Poprzednio jeździłem silnikiem TDI. Głośny, głośny i toporny. DCI zbiera sie świetnie, mam tylko nadzieję, ze dopracowali wtryskiwacze. MIałem kiedys Clio i po 120 tys. musiałem je wymienić.
Czasem wrzucę 4 zamiast 6. Moze to kwestia wyrobienia. Dajmy jej szanse...
BAJKA :). Jeździełem Octavią, a poprzednio Peugotem. Skoda twarda, a Francuz za miękki. Nissa łączy wygodę i ciszę, a na zakrętach trzyma sie bosko.
Jest nieźle. Duze lustra rekompensują mała widoczność w tylniej szybie.
Wszystko pod ręką. Fajny układ przycisków sterujacych zlokalizowany w jednym miejscu, a nie po całej desce. Jedynie sterowanie szybami pogłoby być troszkę bliżej na drzwiach.
Na razie jeżdzę zbyt krótko, zeby ocenić. Grzeje.
Nie jestem wysoki, jednak w Octavi było zdecydowanie mniej miejsca. Na tylniej kanapie miejsca bardzo duzo.
Cisza, cisza, cisza.
Powiedzmy sobie szczerze: tani to on niejest. Za 91 tys można kupic taniego avensisa czy passata, ale po co ?
QQ wyglada jak samochód z charakterem, jeźdz super, ma fajny silnik i nie czujesz sie jak regionalny kierownik sprzedaży :)
Na razie odpukać wszystko gra. Przyciski reagują szybko i niezawodnie.
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 dCi 106KM 78kW