Ogólnie rewelacyjny samochód - wreszcie ktoś trafił w moje gusta - potrzebuję wysokiego zawieszenia (jeżdżę po budowach i innych dziurach), ale nie potrzebuję dużego samochodu ani napędu na cztery koła.
Silnik dobrze wyciszony. Nie jest to rakieta (mała pojemność) ale zawalidrogą też nie jest - przy wyprzedzaniu nie trzeba się stresować.
Krótkie przełożenia - można zmieniać biegi nadgarstkiem - biegi same wchodzą. No i 6 bieg - na autostradzie rewelacja.
Świetnie trzyma się w zakrętach i koleinach. Jedyny mankament (może jestem przewrażliwiony) - głośne zawieszenie przy dziurach w drodze (wiadomo jakie u nas są).
Do przodu ok, ale tył już gorzej - coś za coś - wynik dynamicznej sylwetki. Ale idzie się przyzwyczaić. Duży plus za ogromne lustra - przesiadając się do innego samochodu czuję, że tego mi brakuje.
Brakuje drobnych schowków. No i największa bzdura - popielniczka (czytaj dla mnie śmietniczka) jako wyposażenie dodatkowe kosztujące bagatela 240pln.
Trudno ocenić ogrzewanie - jeżdżę nim dopiero od czerwca. Klima dwustrefowa świetna.
Z przodu świetnie. Tył dla wyższych już gorzej. Bagażnik wystarczył na dwutygodniowe wakacje dla rodziny 2dorosłych+2maluchy.
Dobre. Dopiero przy 140km/h zaczyna być głośniej - wielkie lustra robią swoje.
Jak na taką masę i podwyższone zawieszenie to spalanie należy uznać za bardzo dobre - jeżdżąc tylko po mieście 6,8l/100km; w trasie można zejść do 4,8l/100km. Przeglądy - zobaczymy w przyszlym roku.
Kosztuje dużo patrząc na gabaryty. Z drugiej strony jest to mały SUV tak więc nie jest tak żle. Jakość wykonania na najwyższym poziomie.
Trudno ocenić - krótko go posiadam.
Trudno ocenić - krótko go posiadam.
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 dCi 106KM 78kW