Ocena kierowcy - Nissan Qashqai I Crossover

jarek@data.pl, 17 lat temu
Silnik 2.0 140KM 103kW
Rok produkcji 2007
Nissan Qashqai I Crossover 2.0 140KM 103kW 2007-2011 - Oceń swoje auto
Silnik : Cichy i mocny przy niskich obrotach.
Wspaniałe auto! Na prawdę odechciało mi się Audi A6, tu mam wszystko co potrzebne - komfort (super wygodne i mięciutke fotele!), mocny silnik, ekstra wygląd auta. Dotychczas jeździłem Almera 1.5 przez 4 lata.
Silniczek daje dużą moc już przy niskich obrotach co świetnie nadaje się do dynamicznej jazdy po mieście.
Przepięknie pracuje 2.0 benzynka z automatem CVT. Zupełnie nie czuć kiedy zmienia biegi. Zdecydowanie polecam.
Stabilny, ale nie testowałem jeszcze zakrętów przy duzych prędkościach itp bardziej skomplikwoanych manewrów.
Dobrz z przodu i na boki, ale tył-bok kiepsko. Tylnia szyba niezaduża, ale mieści się cała w centrlanym lusterku co daje w miarę pełny obraz co się dzieje za samochodem
Obsługa wszelkich urządzeń jest intuicyjna, jeszcze nie zajrzałem do instrukcji :)
Mucha nie siada. KLima dual działa bardzo dobrze. Wiele możliwości nadmuchu itd.
Niestety brakuje sensownych schowków czy miejsca na położenie np. pudełka papierosów czy portfela nie mówiąc o okularach przeciwsłonecznych. Jest jeden wielki schowek przy pasażerze, spory w podłokietniku i w drzwiach normalne kieszenie. Nic więcej (no chyba że liczyć 2 okrągłe dziury na napoje przy dźwigni hamulca ręcznego).
Bardzo bardzo cichy. Jak auto z wyższej półki. Jazda 160km/h - bezproblemu można rozmawiać przez komórkę itp
No cóż... 2.0 automat w papierach ma 10.8l/100, ale komputer pokazuje 12-13 przy w miare aktywnej jezdzie w miescie.
Ceny wahaja sie 67-100 tys zl. To atrakcyjne za to co sie dostaje w porownaniu do rynku.
na razie 1000 km przejechane, to nie powinno sie nic zepsuc :)
na razie 1000 km przejechane, to nie powinno sie nic zepsuc :)

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 140KM 103kW [l/100km]

10,8