Ocena kierowcy - Nissan Qashqai I Crossover

Silnik 1.6 115KM 85kW
Rok produkcji 2010
Nissan Qashqai I Crossover 1.6 115KM 85kW 2007-2011 - Oceń swoje auto
Silnik : w/w maszynka
Zależnie od gustu, mi się podoba
Tak jak się spodziewałem, delikatna jazda silnik super ekonomiczny, ostra jazda to gniecie w fotel, i troszkę głośny ale to normalne w Japończyku. Nissan zawsze robił świetne silniki, powiedział bym nawet że lepsze niż toyota
ok, krótkie skoki lewarka. Skrzynia super do miasta( krótkie przełożenia), w zasadzie od 3,4 zaczyna się jazda
hmmm... poprawili zawieche, i to czuć, gdyby nie nasze piękne drogi to bardzo cichutko, choć uczulam że zawieszenie twarde, takie jakie ma mieć SUV. Ocena 4+
ok chodź do tyłu lepiej dać zamontować czujniki
super poza przełącznikami w drzwiach po stronie kierowcy, no cóż nie ma aut idealnych, ale to nie jest wcale wada. Ocena 4+
Spokojna, na trójce mocno daje ale troszkę głośno, ogólnie ok. Ocena 4+
rewelacja, bardzo wygodnie, a najbardziej w przodzie, polecam jazdę testową tym autkiem a sami się przekonacie, tylko bez kurtek, ciało musi być dopasowane do fotela, zaprzeczam że fotele są małe
hmmm... to zależy jak to rozumieć, od strony auta to rewelacja, silnik jest głośny powyżej 130 km/h ale to jest 1.6 więc raczej do miasta
90 procent jazda miejska, trochę korków, prędkość ok 40 km/h, odcinki ok 5,6 km, przy dość dużym natężeniu to pali ok 7,4,do 7,9, zależnie, w zimie ok 7,8 do 8,5. W trasie przy ostrej jeździe tez koło 7 więc jestem pod ogromnym wrażeniem. Tym bardziej że auto jest dość ciężkie( 1300 kg), wysoki prześwit no i oporu powietrza, więc extra, widać postęp japońskich konstruktorów. Niemcy muszą się jeszcze dużo nauczyć
zależy co porównując ale radze brać pod uwagę to że auto posiada łańcuszek rozrządu i blache 2 stronie ocynkowaną, bezpieczny no i bezawaryjny, a do tego mało pali( jeżeli ktoś jeździ po mieście)
Wypowiem się za 180 tyś, nie może się psuć. japońskie auta takie po prostu są, do normalnej jazdy, wsiadam i jadę, nie martwiąc się czy mi odpali czy nie
w/w nissan to maszynka do robienia kilometrów( silniki benzynowe)!! Mimo że składany w Wielkiej Brytanii uważam że nie stracił na jakości

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 115KM 85kW [l/100km]

6,8