Ocena kierowcy - Nissan Qashqai I Crossover

Silnik 1.6 115KM 85kW
Rok produkcji 2010
Okres użytkowania: 1 rok
Nissan Qashqai I Crossover 1.6 115KM 85kW 2007-2011 - Oceń swoje auto
Układ hamulcowy : brzytwy, ale wszystkie nissany takie mają. ogólnie to silnik i zawieszenie
Zalezy od gustu, mi się poprostu podoba. Przednie reflektory i tylne diody dodają mu elegancji, są ładne no i się nie przepalają( tył- ledy)( przód- led i soczewka)
Wystarczający do normalnej jazdy, super się sprawuje w mieście. Na trasie troszkę głośny ale za to bardzo elastyczny i kulturalny. Posiada także łańcuszek rozrządu, co praktycznie jest rzeczą wieczną. ocena 5- ze względu na małą pojemność, ale wiedziałem co brałem
No tutaj duża poprawa, biegi wchodzą z lekkim oporem ale tak musi być. Przełożenia dobrane do jazdy po mieście, już od 55km/h można wrzucić 5 bieg
Mam wersje po liftingu i jeździ się cichutko, wiadomo jakie są polskie drogi, zawsze coś tam słychać ale ogólnie dobrze tłumi nierówności, chodź jest to twarde auto. ( jak przystało na aut typu crossover)
przód ok tył z czujnikami tez ok, boki mogą być
wszystko w porządku. ładne zegary i komputer.Rozmieszczenie intuicyjne
hmmmmm... z przodu super, z tyłu troszke dłużej się nagrzewa, ale niemożna oczekiwać cudów za takie pieniądze
jak na takie wymiary to super, bajecznie wygodne przednie fotele
przy 160 km/h słychać tylko silnik, zero odgłosów z poza auta, perfekcyjnie wyciszony
w mieście 100 tyś mieszkańców dużo korków spalanie w lato 7,6 l. uważam że to rewelacja, na trasie można zejść poniżej 6 litrów ale przy dynamicznej jeździe tez wychodzi 7 litrów, ogólnie tutaj się japońscy konstruktorzy popisali. Che podkreślić że mam euro 4 a nie euro 5
wersja accenta z panoramicznym dachem za 75tyś zł po rabacie, nigdzie nie znajdę lepiej wyposażonego auta za takie pieniądze, dochodzi tez bezawaryjność no i ten japoniec
Myślę ze twarde zawieszenie długo mi posłuży, bezawaryjny silnik no i blacha dwustronnie ocynkowana, za te pieniądze auto posłuży nam przez wiele lat. Na razie nawet nic nie drgało. W końcu to nissan. Polecam gorąco, poprzednio miałem almerę i też sprawowała się bez zarzutów. Myślę że qashqaiej przejadę znów 200 tyś.
w/w

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 115KM 85kW [l/100km]