: wygoda i dlugodystansowe podroze to czysta przyjemnosc!!! do tego niskie spalanie, wspaniale prowadzenie, ogolnie rewelacja
doskonale :) chociaz podobno to zalezy od tego, na jaki egzemplarz sie trafi - ja na pewno mialem szczescie :)
dieselek bardzo elastyczny, nie ma problemow z wyprzedzaniem, do tego niskie spalanie i wg mnie stosunkowo niski poziom glosnosci (w porownaniu do innych diesli) przy turbo troche glosniej, ale nie jak w samolocie (jak w innych komentarzach)
warto dodac, ze kupilem samochod w idealnym stanie i przejechalem nim przez 13 miesiecy prawie 50tys.km
bez zastrzezen - zmiana biegow plynna, jak trzeba redukcja pomaga znacznie przy wyprzedzaniu, a 6 bieg to cos wspanialego w trasie!
latem trzyma sie drogi, jak zaden inny - przy wypadzie nad morze z 4 osobami, nie sposob zgubic przyczepnosci na zakrecie - po prostu jak na torach :) :)
zimą nadsterownosc i zarzuca tyłkiem, ale z drugiej strony przeciez ma czym zarzucać ;)
duzy samochod, doskonala widocznosc. bardzo mi brakuje czujnikow parkowania, bo kamerka nie spelnia ich pelnej roli...
w mojej wersji jest uchwyt na telefon, zamiast miejsca na napoje, a to drugie bardziej by sie przydało. poza tym OK - schowek mega pojemny, bagaznik ogromny, po zlozeniu siedzen mozna przewiezc chyba wszytko :)
webasto na pilocik zimą, klima latem - życ nie umierac :)
gdyby przestrzeni bylo wiecej, moznaby sie ganiać ;)
powyzej 150km/h troche huczy, no i uszczelka w tylnich drzwiach nie trzyma za dobrze (i tez slychac pęd powietrza)
ten samochodzik jest stworzony do jazdy w dlugich trasach - w miescie sie meczy i troche duzo zaczyna spalać, nadrabia z nawiązką w trasie :)
przegladow nie robie w ASO, bo maja bardzo kiepska obsluge klienta (Nissan ul. Toruńska, Wwa), bardzo wysokie ceny (wymiana żarowek przód = ok 90zl). Norauto przyzwoicie sobie radzi z wymianami oleju itp.
jw.
żaden drobiazg nie przychodzi mi do glowy... nic mi sie z tym samochodem nie dzieje :)
na szczescie zadnych powaznych usterek. ponad rok jezdzenia, prawie 50 000km przejechane od momentu kupna i tylko wymiany oleju, przewodu paliwowego (30zł), koncowki drazka stabilizatora (wymiana nie byla koniecznoscia, a moim zyczeniem - slychac bylo drobne stuki na przednich kołach, ale to \"zasluga\" polskich dróg).
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 dCi 120KM 88kW