1.9 diesel radzi sobie całkiem nieźle z tym nie małym autkiem , katalogowe max 195km/h zmieniło się w 215km/h na polskiej autostradzie a to miły fakt , jeździłem również 1.8 2005r i powiem szczerze że jedak diesel dużo lepszy , na niskich obrotach czasami silnik trzesie i nie wiem czym jest to spowodowane ale tak to silnik bardzo fajnie pracuje
6 stopniowa
1-45km/h
2-90km/h
3-135km/h
4-180km/h
5-215km/h
6- ------------
Oczywiście dane pochodza z moich obserwacji nie z katalogów lub testów a że niestety nie ma zbyt wiele miejsc w stolicy by pojeździć ponad 200km/h to do 180 są one bardziej sprecyzowane
Zawieszenie dość sztywne lecz zakrety pokonuje się super do tego dodając że na kołach mam 17 ´ calowe felgi 50mm 235mm to samochodzik nie dość że prezentuje sie naprawde ładnie to i do tego na drodze trzyma się elegancko Pomijając fakt że nie mieści sie w koleiny i raczej trzeba trzymac kieownice to wszytsko ok deszcze i kałuże niestraszne :)
Z przodu naprawde fajnie do tego światełka znakomite i aż miło się jeździ w ciemnościach , pewnie w wersji bez kamery cofania ludzi troszeczke narzekają ale kolorowa kamera z wyświetlaczem na konsoli daje naprawde duży komfprt cofania i parkowania a do tego niezawodne lustereczka w które patrzeć i tak zawsze jest bezpieczniej , wewnętrzne lusterko sciemnia sie samo gdy świecą w nie swiatła samochodu z tyłu też bardzo przydatne i wygodne
Napisze tu troszeczke o palaniu patrzac sie na katalog jedna nie jest łatwym osiągniecie wyniku 5.7 l/100km Moge się zgodzić przy 80-90 może i będzie takie ale komputer w tym samochodzie stojac w miejscu pokazuje maxymalne spalanie co nie wiem czy jest do końca wiarygodne w mieście w polskich korkach ok 9 l z klimatyzacją
klimatyzacja spisuje sie bardzo ładnie przy upałach 40 stopni oczywiście troche przestawała działać i już to powietrze nie było takie zimniutkie ale i tak nie ma co narzekać
miejsca wystarczająco i z przodu i z tyłu oraz również i w bagazniku Spokojnie można robić w nim wiele rzeczy , nie tylko wygodnie jeździć ;)
Nie ma co narzekać Ja osobiście lubie słyszec silnika troszeczke wiadomo że w benzynie ten dźwiek ładniejsy ale tu też nie ma co narzekać turbina działa :)
wiadomo zależy kto jak jeździ no ale jeżeli ktoś kupuje taki samochód to i na paliwo ma , wymiany filtrów i oleji również troche kosztują ale to jak w kazdym samochodzie a tym bardziej w dieselu
Nowego bym nie kupił a od 2004r naprawdę fajny samochodzi starszy już nie jest taki ładny sama multimedialna kierownica i zegary lcd dają wielką różnice wyglądu i stylizacji wnętrza
samochód może sie podobac , wykończenie , kokpit , jasna tapicerka mi się osobiście podoba
wymiana filtrów , olei , teraz hamulce , to wszytsk kosztuje ale jakiś awari wiekszych nie ma
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 dCi 120KM 88kW