: tragiczne fotele!!!! silnik bez żadnych wymian części, nawet najdrobniejszych.
Auto dosyć trwałe, silnik trwały, podobnie zawieszenie. Jeśli ktoś szuka przysłowiowego "tłuka do roboty" niech kupuje (zdecydowanie trwalszy niż passat). Porażają tragicznie niewygodne fotele i beznadziejnie umieszczone zegary. Palił mi, co prawda niewiele, ale jednak więcej niż o moje obecne volvo s60 2.4T 200KM (a samochód zupełnie innej klasy i totalnie bezawaryjny okazuje się być tańszy w utrzymaniu, chodź rocznik 2001). Ze względu na jego bezawaryjność zdecydowałem się kupić żonie miejską micrę (ma o niebo wygodniejsze fotele niż primera!!!). Szkoda też że nissan odszedł od primery, zamiast ja ulepszyć. Właścicieli Tidy i Note nie pozdrawiam!!!
Silnik dość elastyczny, nie męczy się na wysokich ani niskich obrotach. mój, być może dlatego że był służbowy i jak podejrzewam źle ułożony pożerał ogromne ilości oleju (od wymiany do wymiany ok 3l), często też trzeba było czyścić przepustnicę, gasł w trakcie jazdy. Ocena 4 za trwałość w tak trudnych warunkach-zapewne nikt go nie oszczędzał. poza tym totalnie bezawaryjny,żadnej wymiany, za to szacunek. dlatego kupiłem nissana micrę do miasta
trochę toporna jak na auto w tym segmencie, mam teraz micrę(o niebo lepiej), do volvo s60 nie porównuję. Poza ty bardzo krótka, tym bardziej że 6-biegowa.
zawieszenie dosyć twarde, niska kultura pracy ale trwałe (dlatego zdecydowałem się na micrę do miasta). przyzwoicie trzyma się drogi.
atutem kamerka cofania, duże szyby, krótka maska, krótki tył.
za kierownicą brak zegarów, mają być dla kierowcy a nie pasażerów(tragedia jak słyszy się żonę "jak ty szybko jedziesz")Brzydota , kierownica wygląda jak "przyczepiona" do zabawy. Poza tym plastik lany z beczki!!!
bez zarzutów
sporo miejsca, ale fotele tragiczne, nigdy nie jechałem w gorszych. Tragedia, po trasie wypadasz z auta, plecy bolą, przez 2 lata nie szło się przyzwyczaić. Tak naprawę głównie ze względu na to i na zegary nigdy nie kupiłbym tego auta
miasto dynamicznie 12,5 ekonomicznie bez korków 10,ale z 11,5. trasa 8 (przy 80 km/h 6.8). Dodam tylko, że mam obecnie volvo s60 2.4T 200KM i w tych samych warunkach pali mi ok 1 litr mniej, coś tu nie tak!!! Za co tu płacić?
nic nie zepsułem:)
trwały silnik i zawieszenie