Sprowadzony z Francji (także przebieg x 3), najlepsze auto jakie miałem do tej pory. Tanie, ekonomiczne a jak trzeba pojedzie nawet 200km/h!
Silnik to chyba największa zaleta tego auta, coś mi się zdaje że przejeździ to auto kilka razy. W mieście przy normalnej jeździe (W-wa - korki, korki i korki) można uzyskać 7,5l. Dodatkowo zapas mocy także da się depnąć.
Skrzynia bardzo dobra, przy 215k wyrobiła się sprężyna? Lewarek nie odbijał z lewej strony do środka.
Nie mam żadnych zastrzeżeń, bardzo dobrze trzyma się drogi, warto jednak inwestować w dobre opony.
Widoczność mega, duże lusterka, duża przednia szyba bez zbędnych rantów, dodatkowo kamera cofania kolorowa i zapominasz o odwracaniu głowy.
Z początku bałem się "kosmicznej" konsoli centralnej i zegarów na środku, jak się okazało nie potrzebnie. Konsolka jest bardzo dobrze pomyślana, po pierwszym tygodniu bez patrzenia można z niej korzystać. Zegary na środku jak się okazały też strzał w dziesiątkę, nie trzeba już zerkać przez koło kierownicy.
No tu szału nie ma jak to diesel, ciepło w zimę dopiero po dobrym kawałku się pojawia. Chłodzenie działa w porządku.
Miejsca sporo, jeżdżę teraz również Hyundaiem Tucsonem (2015) to ma dużo mniej miejsca (może oprócz wysokości). Na środku podłokietnik ruchomy, drugi na drzwiach a i tak dość szeroko. W 5 dorosłych osób da się jechać.
Diesel także terkocze, jednak przy 160km/h dalej nie trzeba przygłaszać radia :). Jedyne co warto zainwestować w dobre opony, przy słabych huczą ostro w środku.
Tanio jak barszcz. Od groma zamienników, mimo tego zawsze inwestowałem w miarę dobre produkty i udało mi się utrzymać auto będąc studentem. Spalanie zależy od stylu jazdy więc jak w portfelu sucho można sobie pojeździć po bożemu to i do 5l spadnie :)
Kupiłem 7 letnie auto, duże, komfortowe, nie uszkodzone w cenie 10 letniego matiza :) bardzo nie doceniany model, szczególnie z silnikiem 2.2 (na łańcuchu! nie jakiś 1.9 na pasku)
Raz pękł mi podnośnik od szyby i miałem niespodziankę na wakacjach. Dużo stresu, a okazało się że z kurierem 40zł wysyłka i sam zamontowałem. Standardowa usterka - pękająca rolka w czytniku CD. Tak to zwykłe eksploatacyjne części.
Padła chłodnica, jak robili zawieszenie zostawili jakiś klucz i po wyjeździe wbił się w chłodnicę... Poza tym pękł wężyk od klimy - w sumie nie wiem czy to mega poważna usterka.
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 dCi 138KM 101kW