Autko jest fantastyczne ! Wygodne jak diabli.W pełni wyposażone: elektryka, komputer, sestaw głośnomówiący wyświetlający dane na ekranie komputera, kamera, klima, elektroniczne (ściemniane) lusterko i wycieraczki nawet subwoofer !...itd. Dynamiczne. Ekonomiczne (w tym 3 lata gwarancji). A wygląd...wygląd przyciąga spojrzenia prawie każdego. Pierwowzór dla niej został odnaleziony w Roswell ;) Do tego detale: alufelgi, ksenony tylne lampy ( moja jest czarna i do tego liftback)... wygląda super ( moja dziewczyna Primerkę uwielbia ! ). Uwielbiam jeździć tym autkiem !!!
Lubię szybką jazdę, ale czasem mam ochotę "wozić się". PRIMERA dCi pozwala na jedno i drugie !
Biegów mam 6 i każdy jest super,tylko z dwójką trzeba uważać na zimno...ponoć wszystkie z tej serii tak mają.
Bardzo dobry,gdyby nie nasze drogi byłby rewelacyjny. Przy hamowaniu nierówności przenoszą się na kierownicę...to czasem denerwuje.
Wszstkie strony świata widać, a dzięki kamerze można cofnąć na centymetr i zostać wyklętym przez nerwowego niedoimformowanego kierowcę :) Ksenony zmieniają noc w dzień.
Ergonomia super. Oczernianego N-form w pięć minut pojmie każdy kto ma choćby telefon komórkowy i nie woła dzieci żeby odebrały sms-a...pozdrawiam moją Mamę ;)
Klimatyzacja automatyczna. 40 stopni na zewnątrz a ja chcę 18 - nie ma sprawy! A zimą jeździłem bez kurtki !
Z przodu nadmiar i w pełni regulowane obydwa fotele. Z tyłu tyle miejsca ile trzeba by móc mówić o komfortowym podróżowaniu
Diesel, a ja go nie słyszę. Nawet przy 160...na 6-tym biegu to jest ok. 3000 obr/min.Powyżej zaczyna być słychać.
Na trasie z klimą, 120 - 180 km/h ( nie mówcie policji ;) ) - 6,7 l/100 km. Po mieście ok. 7,5 l/100 km. Minimalne 5,2l/ 100 km.
Za ok. 90000 zł nie dostanę innego auta które ma wszystko.
Czasem niedoróbki fabryczne jak dekielek ozdobny w reflektorze...spadł. Wymieniono cały reflektor na nowy.
Fabrycznie uszkodzony kompresor klimy (tego się obawiałem po ingerencji Renoult). Wymieniony na nowy.