Ocena kierowcy - Nissan Primera II Sedan

Silnik 2.0 TD 90KM 66kW
Rok produkcji 1998
Nissan Primera II Sedan 2.0 TD 90KM 66kW 1996-2002 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Zawieszenie : zawieszenie jest ok, choć górny wachacz czasem trzeba wymienić, pozatym solidne i dopracowane auto
Silnik : przepływka,
Układ hamulcowy : abs- czujniki
auto dość mało awaryjne,choć mi akurat przydarzyło się parę zgrzytów.Silnik wytrzymały i odporny na jakość paliwa.Pojemny bagażnik a i wnętrze równierz wygodne.Ceny części są tanie a i szroty zapewnią wszystko co trzeba.Zawieszenie jest wytrzymałe,poprzednio w moich mondeo i volvo ,2x szybciej się rozlatywało(a tu i części 2x tańsze)
przeciętne osiągi,dość wysokie spalanie(jazda w mieście),ale duża wytrzymałość ,w zimie zawsze zapala. odporny na jakość paliwa.Tanie części, osprzęt najczęściej zdycha(alternator.przepływka.rozrusznik)(raz na 10lat, przynajmniej u mnie)
wszystkie biegi wchodzą poprawnie.
zawieszenie jest wygodne, sprężyste i w miarę ciche ,tanie w eksploatacji.189tys i przez ten czas wymienione raz sworznie i tuleje.
wszystko widać
wszystko na swoim miejscu, troszkę bez polotu. ale za to wyposażenie jest ok
wentylacja ok , choć troszkę głośno pracuje
miejsca jest wystarczająco dużo, bagażnik duży.autko rodzinne
silnik diesela słychać, lewarek zmiany biegów drży i wydaje irytujący dżwięk .zawieszenie jest cichę
w tasie 6l , miasto 8l, średnio ok 7l.troszkę za dużo.Choć nie jeżdżę jak emeryt.
za ok 10 tys. można trafić zadbane auto w dobrym stanie i z realnym przebiegiem(nie to co populrne pasaty które miały po 400tys km a teraz 160tys)Moje od 1 właściciela.Jakość co do ceny bdb .Ceny części są tanie a i auto jest wytrzymałe.
wymieniłem przepływkę,problemy z chłodzeniem po wielu perypetiach wymieniłem pompę wody,termostat,korek chłodnicy,pękła chłodnica,przestał działać ABS,elektryka szyby nie działa,centr. zamek szwankuje,łożysko koła wymienione,parę kontrolek na desce padło, ogólnie po za ABS (czujniki)tanio da się naprawić
przepływka osłabiła auto,ABS przestał działac -czujnk.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 TD 90KM 66kW [l/100km]

7,2