Moja Primera to wersja GT - 150KM.
Także możliwości silnika są olbrzymie, kultura pracy bardzo dobra, elastyczność idealna!
Choć czasami zdarza się że wsteczny trzeba wbijać dwa razy, bo za pierwszym razem zaskrzeczy!
A poza tym to skrzynia jest zestopniowana absolutnie super!
Zawieszenie jest zestrojone niemal idealnie!
Trzymanie sie auta w zakrętach jakby było przyklejone do drogi.
Nie mam żadnych zastrzeżeń!
No może słupki z przodu czasami troszeczkę przeszkadzają.
Jak najbardziej OK!
Bardzo dobre.
Aczkolwiek slaby jest nawiew na przednią szybę (ale to chyba moja wina - bo należaloby już wymienić filtr powitrza)
Klimka chodzi super i rozwiązuje wszystkie problemy!
Dla kierowcy (ja mam 182cm) i pasażera z przodu absolutnie bardzo dużo miejsca! Z tyłu nie siadziałem.
Siedzenie kierowcy sterowane w wielu płaszczyznach!
To jest wersja GT z mocnym silnikiem i te 150KM musi być słychać (ale tylko wtedy gdy sie go wkreca na naprawdę wysokie obroty). Do 160km/h dość cicho.
Ja swoją primerke zagazowałem!
I na benzynce mnie bardzo mile zaskakuje to autko - 8.7-9.5 w mieście a w trasie nawet 7-7.5 (przy jeździe do 3000 obr./min.Uważam że jest to bardzo dobre spalanie jak na taka masę i taki silniczek.
A na gazie mi niestety pali źle - 9.5-11 w trasie w mieście tragedia 15-16 (ale to jest niestety wina partacza gazownika).
Bo te GT normalnie palą od 9 do 12 litrow gazu,
Ale już niedlugo wyreguluję tą instalacje jak należy.
Ja dałem w maju tego roku za to autko 17200.
Auto jest sprowadzone z Niemiec.
Posiada praktycznie wszystko co potrzeba kierowcy!Klimatyzacja,2 poduszki,ABS, elektryczne i podgrzewane lusterka, 4 elektr. szyby, komputer pokładowy z 6 wskazaniami, kubełkowe welurowo-skórzane siedzenia.Jest to wpełni komfortowe auto.Ta bryka a jest z 1997r. jest poprostu super.Za tą cenę jak najbardziej warto!
W sumie nic się nie dzieje!!!
I dobrze!!!
Trzeszczał mi fotel kierowcy (polskie drogi) to popsikałem WD40 i po kłopocie!
Poprostu Japońska doskonałość
Jestem bardzo zadowolony.
I polecam to autko wszystkim!!!
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 16V 150KM 110kW