Ocena kierowcy - Nissan Primera II Sedan

Z2artur@interia.pl, 17 lat temu
Silnik 2.0 16V 115KM 85kW
Rok produkcji 1996
Nissan Primera II Sedan 2.0 16V 115KM 85kW 1996-2000 - Oceń swoje auto
Karoseria : korodują progi pod tylnymi drzwiami każda primera p10 tak ma niestety
Zawieszenie : z tego co czytałem delikatne choć ja mam go 2lata i nic nie wymieniałem
Kultura pracy tego silnika jest dość dobra choć mam wyjęty katalizator i zrobiło się matalicznie głośniej ale moc wzrosła a spalanie spadło japoniec bez katalizatora potrafi:).Bardzo dobrze jest go przeciągnąć do 5tyś obrotów wtedy potrafi pokazać sportowy charakter żadna vektra 1,8 czy Audi B4 2,0 (115km) nie ma co marzyć żeby się ścigać:) sam sprawdzałem:):):):):)
Bez zarzutów
nic nie stuka nie puka ale na polskich drogach da się usłyszeć zawieszenie szczególnie w Łodzi:( krainie dziur.trochę słabo skręca ale da się z tym żyć:)
trochę słabo działa ogrzewanie
pasażerowie siedzą jak królowie :) dużo miejsca jak na samochód o tych gabarytach wygodnie kierowca dość nisko sportowo mi to bardzo odpowiada
złożycie paliwa jest bardzo zróżnicowane bo od 7,5 do 12L gazu w zależności od stylu jazdy.Ale poprzednie komentarze o spalaniu 18L na 100km ktoś tam chyba pomylił nissana z nysą:).A tak na poważnie to zależy od instalacji ale 18?przy instalacji za 1000zł lub tańszej jest to możliwe
w tej kategorii 5 to dużo za mało na 10możliwych dał bym tu 100
spawanie układu wydechowego nic więcej mi się nie dziło
żadnych usterek

LPG - zużycie paliwa dla silnika 2.0 16V 115KM 85kW [l/100km]