Autko bardzo dobre praktycznie zero awarii. Mój pierwszy japończyk -Primera P10 - jeździć, jeździć i jeszcze raz jeździć, ale o wszystko trzeba dbać na czas. Po sprowadzeniu wymieniłem wszystkie płyny, klocki przód i tył oraz tarcze z przodu. Całokształtnie jestem więcej niż zadowolony!!!
silnik jak na swoją pojemność OK.
Pracuje równo, i na Pb, i na LPG.
Skrzynia OK, nic nie zgrzyta i nie haczy.
Zawieszenie obniżone o 3cm, w Niemczech - auto sprowadzone już tak - drogi trzyma się wyśmienicie, może troszkę twardawe jak dla rodzinki, ale OK.
Bez uwag.
brak uwag.
Narazie OK. Nie ma klimy, nadrabia szyberdachem latem, a zimą ogrzewanko wmiarę szybko działa.
Przód wystarczająco miejsca dla normalnych wzrostem, tył też, hmm.. dzieci w fotelikach machając nogami uderzają o oparcia przednich foteli, ale inne auta nie są w tym przypadku lepsze - a pociechy rosą.
Doskonałe do rodzinnej jazdy, od wolnych obrotów do około 120 km/h nie słychać silnika, powyżej słychać też opływ powietrza.
Jadąc z Niemczech 950km autostradami ze średnią prędkością ok 110 km/h wynik 5,4 l/100km - dlatego w Polsce nie
budują autostrad, za małe wpływy z akcyzy. Po krajowych drogach wynik gorsz: a) trasa 7,5 - 8 l : b) miasto 10 l
Po zagazowaniu zużycie LPG 10 - 12 l/100km w cyklu mieszanym. Ogólnie jestem zadowolony gdyż ja i moja żonka mamy ciężką nogę
jakość przewyższa cenę - jak narazie.
Uciążliwe, spalające się żaróweczki w przełącznikach nad radiem.
Wszystko OK. zrobiłem już 20 000km. Tylko z mojej winy strzelił gaz w kolektor, nie wymieniłem przewodów WN i nie sprawdiłem rozdzielacza WN, teraz wymieniłem i jest super. A, jeszcze strzela przegób, efekt zbyt długiej jazdy z pękniętą gumą - osłoną, to muszę wymienić.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 90KM 66kW